2007-2009

Brandweer goes Astrid

Brandweer Veurne goes A.S.T.R.I.D. . Voor mij uiteraard een afsluit van bijna 10 jaar op de voet volgen hoe alles evolueerde en wat de consequenties zouden zijn voor ons. Deze week was het dan zover: de opleiding voor praktisch gebruik van de A.S.T.R.I.D.-toestellen en de overschakeling van het volledige korps exclusief de paging, die blijft nog even op 5-toon-ZVEI op 166.290MHz, geniet dus nog even van het zicht op onze gouwe-ouwe Swissphone Quattrino want reken er maar op dat deze op middellang termijn ook vervangen wordt door POCSAG op 169.625MHz. Voor wie denkt dat afluisteren dan niet meer mogelijk zal zijn, moet ik jullie nu al teleurstellen (of net niet? :badgrin:).

Ow, ik zie er hier al een paar scheef kijken… Wie is A.S.T.R.I.D.? Awel, geen nieuw lief alleszinds, laat ons dat al duidelijk zijn.

A.S.T.R.I.D. is een gespecialiseerde operator voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten. Wij staan in voor de uitbouw, het beheer en het onderhoud van een nationaal radionetwerk voor spraak- en datatransmissie. Ons digitale netwerk waarborgt een grote beschikbaarheid en een optimale gesprekskwaliteit.
A.S.T.R.I.D. zorgt voor een nieuwe dimensie in de multidisciplinaire samenwerking via één enkel polyvalent communicatiemiddel voor alle betrokkenen. Het werk op het terrein vaart er wel bij. A.S.T.R.I.D. streeft naar meer veiligheid voor de radiogebruikers, en naar een grotere bescherming van de burgers.

(vrij naar ASTRID.be)

Vergelijk het met een GSM-netwerk maar dan helemaal aangepast voor Brandweer, Politie, Civiele Bescherming en uiteraard bij gebruik op momenten waarbij een GSM-toestel en een GSM-netwerk er de brui aan geeft.

Morgenmiddag heb ik trouwens mijn vuurdoop… ik pak centraledienst over, benieuwd of ik eens met onze nieuwe vriendin mag spelen :cool: