2007-2009

MMS via Base

Base ondersteunt voortaan MMS! ’t Is al een paar jaar dat ik af en toe eens bel om te vragen of ze van plan zijn om deze techniek vrij te geven en uiteindelijk is het dan toch zover.

Wat is MMS?
Awel, vree simpel gezegd: moderne SMS’jes.
De ouderwetse SMS kon enkel tekst weergeven en één bericht mocht niet langer zijn dan 160 tekens. Bij MMS mag het bericht niet groter zijn dan 300kB en is de inhoud van geen enkel belang. Wil je een tekst versturen van 300.000 tekens? Wil je een foto versturen? Wil je een filmpje verzenden? Of wil je een muziekje doorsturen? Met MMS kan het probleemloos, allemaal voor de ronde prijs van 1 berichtje! Bovendien kan je probleemloos MMS’en naar een gewoon emailadres. Ook handig toch?

Wat kost het?
Awel, Base heeft hier ferm zijn best in gedaan zie. Bij Proximus en Mobistar kost 1 MMS 0,25EUR en bij Base betaal je de prijs van een SMS.
Euh? De prijs van een SMS?
Jaja, ik zei het toch al: Base scoort! Als je een MMS stuurt naar een andere Base-klant of naar een gewoon emailadres, betaal je de prijs van één enkele SMS (0,10EUR dus, zonder minimumverbruik of bundels of wat dan ook) en stuur je een berichtje naar Proximus of Mobistar, dan betaal je de prijs van 2 SMS’jes.

Wow, das goedkoop zeg!
Ja hé? :-)
Voortaan MMS ik dus in plaats van te SMS’en: de lengte van de berichtjes doet er niet meer toe en je kan er een foto bijsturen voor dezelfde prijs! Bovendien, hoeveel keer heb je al niet meegemaakt dat je berichtje net te lang was en je dus twee berichtjes mag betalen? Awel, fini met MMS want tegen dat je 300.000 tekens getypt hebt, is je duim helemaal versleten en je dag gepasseerd :lol:.

Er is voorlopig nog wel een klein probleempje op de MMS’en naar Proximus, maar dat wordt binnenkort in orde gebracht. Trouwens, wie zit er nou bij Proximus? Als je echt niet weet wat doen met je geld misschien? ;-)