2007-2009

[P&P] spamgevecht

Vechten tegen spam is als de zee leegscheppen met een emmer: al doe je nog zo hard je best, het helpt geen sikkepit.

Toch kan dat onmogelijk een reden zijn om geen poging te doen, toch? Awel, ik heb goed nieuws voor je: er is een oplossing die er al in slaagde om 22829 spamsites stil te leggen. Hoeda? Vree simpel:

1) Jij zendt je spam door naar nonregistered@coldrain.net
2) Zij sturen verschillende opt-outs (een wettelijke oog-om-oog dus) en nemen desnoods juridische stappen om de site te laten sluiten.

Als je je registreert, dan krijg je een persoonlijk emailadres naar waar je je spam kan sturen en dan krijg je van hen ook een rapportje met wat ze gedaan hebben met je spam. Leuk, maar daar heb ik geen zin in, ik kies dus voor bovenstaand emailadres.

Je mag trouwens tot 300 mails ineens versturen naar hen. Je spamfilter zet waarschijnlijk al je spams in één map? Awel, je start een nieuwe mail, je selecteert die hele map en je sleept die allemaal die ene mail in en verzendt het hele zooitje: opgeruimd staat netjes :badgrin:.

Mensen die hun spamfilter zelf weten in te stellen, die kunnen daar die forward al instellen. Mensen die hun mailprogramma wat beter kennen, die kunnen daar ook zelf instellen dat alle spammail rechtstreeks doorgestuurd wordt en mensen die Thunderbird gebruiken, die vinden hier een extension die alles automatisch doet voor je.