2007-2009

301 Redirect

Ziezo, deze morgen eens begonnen met het opruimen van mijn domeinen en subdomeinen… Ik heb eerder al gezegd dat mijn disar-domeinnaam zo langzaamaan richting eeuwige bitvelden gestuurd zal worden. Awel, vandaag heb ik de 301 redirect ingesteld ervoor.

Neem nu als voorbeeld het vroegere http://didier.disar.be dat werd vervangen door http://www.didiersalembier.be. Omdat ik niet kan verlangen dat iedereen van dag op dag zomaar overschakelt naar de nieuwe domeinnaam heb ik die oude ingesteld als alias voor die nieuwe domeinnaam. Vergelijk het een beetje met iemand die "knappe jongen" roept, dat is niet mijn echte naam maar ik reageer er wel op :lol:.

Het probleem is nu wel dat Google dacht dat er dus twee verschillende sites op het internet stonden die toevallig nogal heel sterk op elkaar leken. Tjah, zo kon het natuurlijk ook niet verder want dat zou willen zeggen dat mijn nieuwe domeinnaam weer helemaal onderaan de zoekresultaten terechtkomt en mijn oude domeinnaam uit de topresultaten zou verdwijnen eenmaal ik die afgezegd heb.

Oplossing? Een 301 redirect!
Een watte??? :shock:
Awel, nie moeilijk zu: wanneer je het oude domein probeert te bezoeken geeft mijn site daar een code nummer 301 door aan jouw computer (of aan Google, of aan een andere zoekmachine, of aan …) waardoor die weet dat de site verhuist is. Jou computer (of Google, of die andere zoekmachine, of …) volgt dan de nieuwe link en weet dat de nieuwe site daar staat. Het gevolg is dat jij met je webbrowser direct op de nieuwe site terechtkomt en dat Google mijn goeie score van vroeger meeneemt naar mijn nieuwe URL.
Iedereen gelukkig dus!

Geïnteresseerd in de manier waarop ik dat gedaan heb?
Eigenlijk kon het niet gemakkelijker! Gewoon een bestand .htaccess aanmaken met volgende inhoud:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.newdomain.com/$1 [R=301,L]

Uiteraard moet je in die laatste lijn je nieuwe domeinnaam invullen hé.
Voila zie, problem solved! Testen kan op deze site.

Als je nu surft naar www.disar.be kom je op http://www.myspace.com/djdisar en als je surft naar didier.disar.be kom je op http://www.didiersalembier.be.

Met dank aan: Webconfs