2007-2009

grootste zonnepark in Veurne

Grootste zonne-energiepark van Benelux op Brugse Steenweg

VEURNE – Volgens burgemeester Jan Verfaillie van Veurne heeft de dienst Stedenbouw een vergunning afgeleverd voor de bouw van het voorlopig grootste zonne-energiepark van de Benelux. Het komt op een terrein van 4hectare aan de Brugse Steenweg in Veurne. Opdrachtgever is de firma GreenFever. Die wil op het zowat zesvoetbalvelden grote terrein 11.000’fotovoltaïsche’ zonnepanelen installeren.

De geplande centrale ‘Zonnepark Veurne’ zal een piekvermogen van 2megawatt hebben en een elektriciteitsproductie van 1,75miljoen kilowattuur per jaar. Daarmee kunnen minstens 500huisgezinnen continu en meer dan 25jaar lang van groene stroom voorzien worden. ‘Begin januari zal GreenFever met de bouw van het zonne-energiepark starten. Het moet volledig klaar zijn tegen de grote vakantie van 2009. Op 1augustus 2009 zou het park operationeel zijn’, aldus Jan Verfaillie.

Het park krijgt ook een educatief luik. Er komen informatieborden over zonne-energie. Met het park is een investering gemoeid van 8miljoen euro. (mma)

bron: Het Nieuwsblad

Advertenties