2009-2014

camerabewaking op verplaatsing bekijken met een bbox2 #belgacom

24 april 2014:

Opgelet: dynDNS is niet langer gratis! Deze tekst is dus verouderd!

 

Nu de prijzen van IP-cameras steeds verder zakken, vond ik het toch de moeite om er een paar aan te schaffen. Best wel handig om bewijsmateriaal te hebben als het eens fout zou lopen en ook handig om vanop afstand even binnen te piepen om te zien hoe het met Sitka gaat. We leven in 2011 dus zoiets moet toch echt wel kunnen hé?

De camera kopen en aansluiten was peanuts, voor de newbies stop je het CD’tje in je computer en volg je de instructies en voor de geeks is het gewoon een kwestie van in te loggen op de webinterface van de cam, kan het nog gemakkelijker? 🙂
De problemen begonnen echter wanneer je van op een andere locatie wilt kijken naar je camerabeelden thuis (bv van op je GSM of als je aan het werk bent). In mensentaal: elke BBox2 (je witte modem van Belgacom dus) krijgt van Belgacom een unieke naam (een WAN IP-adres), dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: 81.241.222.154. Als je dus op het werk bent en je wilt even naar jouw modem thuis surfen, dan ga je gewoon naar http://81.241.222.154 en je bent thuis… nou ja, heel simpel uitgelegd dan toch :-).

OK, moest het allemaal zo simpel zijn, zou ik er geen blogpost over maken, dus eventjes de problemen en de oplossingen op een rijtje. Ik probeer om het in mensentaal te houden zodat iedereen kan volgen.

Bon, we weten dus hoe we buitenshuis goedendag kunnen zeggen tegen onze modem, maar daar zijn we niet zoveel mee aangezien we camerabeelden willen zien en niet onze modem! Dus moeten we vertellen aan onze modem dat hij ons moet doorverbinden met de camera… Simpel :-). Zoiets noemen we in technische termen een “port forward”. Aan dat WAN IP-adres van hierboven, hangen we een aanhangseltje die de modem vertelt waar we willen naartoe doorverbonden worden. Bijvoorbeeld: http://81.241.222.154:9600 moet doorverbinden naar de camera aan de voordeur, om maar iets te zeggen.

 1. Zoek uit wat het LAN IP-adres is van je camera. Tijdens de installatieprocedure zou je dat moeten op je scherm hebben zien verschijnen en het zou er moeten uitzien als 192.168.1.10 .
 2. Surf naar je modem via zijn LAN IP-adres, dat zal normaalgezien lukken via deze link. BTW: in de kolom “VLAN 10” vind je naast “IP address” je WAN IP-adress, handig om even te noteren voor straks!
 3. Klik op “advanced settings” > “LAN servers” > helemaal onderaan op “New Entry”
 4. Server name: geef een naam aan je camera.
  Access activated: yes
  Public start port: 9600
  Public end port: 9600
  Protocol: TCP
  LAN start port: 80 (eventjes controleren in de handleiding van je camera of die wel luistert naar poort 80)
  Local IP-adres: hier vul je het LAN IP-adres van de camera in, je weet wel: die 192.168.1.10 uit stap 1.
 5. Als je op “apply” klikt, zou alles moeten geregeld zijn!
Zo, als je nu even bij de buren gaat surfen en je gaat naar jouw WAN IP-adres met ons achtervoegsel er aan (in ons voorbeeld dus http://81.241.222.154:9600) dan zou je netjes op je camera moeten terechtkomen. Van thuisuit zal het niet lukken aangezien je router niet van binnen naar buiten en terug naar binnen kan gaan zonder helemaal tilt te slaan ;-).
Dan hebben we nog een laatste probleempje te overwinnen… Belgacom wijzigt om praktische redenen elke 36 uur jouw WAN IP-adres… Je zou dus elke 36 uur opnieuw op zoek moeten gaan naar je WAN IP-adres. Gelukkig bestaat er een trucje waarbij je een vaste link maakt en je modem zelf elke keer vertelt waar hij te vinden is zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. OK, dan gaan we dat maar even uitproberen zeker?
 1. Surf naar DynDNS. Maak hier een (gratis!) accountje aan. Log in en ga naar “add host services” waar je een naam uitkiest voor de website waar je naartoe zal moeten surfen om je camera’s te zien. Als voorbeeld kies ik voor http://camerabeveiliging.dyndns.com .
  Service Type: Host with IP-adress
  IP Adress: in ons voorbeeld dus  81.241.222.154
  de rest laat je gewoon leeg
 2. Als je nu surft naar http://camerabeveiliging.dyndns.com:9600 , dan kom je opnieuw op je camera terecht. Moeten we alleen onze BBox2 nog even vertellen hoe hij dat WAN IP-adres kan doorsturen naar dyndns.
 3. Surf naar http://192.168.1.1/index.cgi?user_name=admin&password=BGCVDSL2
 4. Maak je adresbalk leeg en kopieer daar volgende lijn:
  javascript:mimic_button(‘goto: 9037..’)
 5. Connection to Update: WAN PPPoE
  Offline NIET aanvinken!
  User Name: de username die je aangemaakt hebt bij dyndns daarstraks
  Password: het paswoord die je bij dyndns gebruikt
  Host Name:  in ons voorbeeld dus “camerabewaking.dyndns.com”
That’s all folks! Voortaan zou je gewoon moeten kunnen surfen naar http://camerabeveiliging.dyndns.com:9600 waar je ook bent en toch kunnen zien wat er thuis bij jou gebeurt!
Have fun!

138 gedachten over “camerabewaking op verplaatsing bekijken met een bbox2 #belgacom”

 1. Dit is werkelijk de beste info wat ik heb gelezen op het internet.
  De bBox-2 van Belgacom is echt lastig te configureren.
  Echter door de zorgvuldige en goed leesbare instructie
  kan eigenlijk iedereen uit de voeten hiermee.

  Hierdoor werken onze test IP camera’s allemaal perfect.

  Grote dank Didier

   1. ik geraak er toch niet aan uit hoor, mag je hier altijd is komen doen, ik heb ook de meest recente bbox nu, die zwarte van belgacom

    1. Kris,
     De nieuwe BBox3 werkt helemaal anders dan de witte BBox2 en ik moet zeggen dat ik er zodanig mistevreden van was dat ik uiteindelijk een wissel geforceerd heb bij de vriendin zodat ze nu ook op de BBox2 werkt en alles kan doen wat nodig is.
     Bovendien nog even meegeven: DynDNS is niet meer gratis en ik heb zelf ook nog niet kunnen kijken hoe we het kunnen oplossen. Ik vermoed dat ik een kleine server zal laten draaien om met een alternatief van DynDNS te kunnen werken. Het wordt allemaal een stukje minder eenvoudig zo vrees ik.

 2. wat zou dit moeten doen?

  Maak je adresbalk leeg en kopieer daar volgende lijn:
  javascript:mimic_button(‘goto: 9037..’)

  1. Daarmee kom je in een submenu terecht van je bbox2. Zoniet: gewoon even spelen met die “9037”, ik heb me laten vertellen dat bij bepaalde softwareversies je bijvoorbeeld 9036 moet gebruiken. Gewoon even wat cijfertjes errond proberen!

 3. Didier,

  Dit opent totaal niets bij mij.
  Welk submenu zou dat moeten openen? Kan ik daar via het menu links niet naartoe geraken?

  1. Je kan er niet via je linkermenu geraken (anders zou ik het zo moeilijk niet zetten hé). Kijk eens in je settings of je browser wel toestaat om java en javascript te runnen. Probeer anders eens om je browser heel onveilig in te stellen (kwestie van die problemen al uit te schakelen) en anders installeer je eens Google Chrome, gewoon voor je eigen gemak.

   1. Owla, das al een stuk moeilijker dan… Bij verschillende mensen gecontroleerd en bij hen werkte het elke keer :-/
    Zeker dat je Java en Javascript aanligt? Anders vrees ik dat ik je het antwoord zal moeten schuldig blijven omdat ik zelf het probleem niet kan namaken .

   2. gevonden!!!
    Copy/paste veranderd de enkele quotes (zie maar in mijn eerdere post).
    Wijzigen in ‘ en het werkt.
    Dom eh?

 4. Yo didier, ik heb uwe blog gevolgd om mijne camera op mijne livebox in frankrijk te instaleren en ik denk dat alles gelukt is alleen ik kan het niet testen hier…. zit in the middle of niks juist mijn internet?.
  ik merk ook dat mijn ip adres snel veranderd…. heb een account bij DynDns aangemaakt…. maar geraak niet verder help 😉

  1. Euh…. Dat kan echt ALLES zijn hoor :-/. Vooral omdat het in Frankrijk is, heb ik veel te weinig info vrees ik :-(. Blokkeren die mannen bepaalde IP-ranges? Staat hun router wel toe dat je er door breekt? Kan je het veranderen van het IP-adres vertragen? En zo kan ik nog wel een paar tiental vragen naar boven halen :-).

   Ken je niemand in Frankrijk met dezelfde provider die iets van netwerken kent om je te helpen anders? De oplossing mag je uiteraard hier ook posten dan, het kan maar helpen voor andere mensen!

 5. Didier, het is uiteindelijk gelukt…. ik ben tot bij de buren gegaan en via dyndns ingelogd met mijn account dndns-free en het werkt 🙂
  Het was toch de juist werkwijze zoals je bovenaan uitgelegd hebt.
  Het IP adres veranderd hier wel heel snel dus zonder de dyndns account lukt dat niet… hem nu nog goed beveiligen dat er niemand anders aan kan en hup 😉
  weet je mss of ik nu veel epstream ga hebben, want dat kan anders wel veel geld gaan kosten als ik dikwijls ga kijken niet????
  Grtz

  1. Kijk eens aan, zo hoor ik het graag ;-).
   De upstream hangt af van de bandbreedte waarop je camera uitzendt, dat is dus moeilijk voorspelbaar. Maar je kan het simpel testen: sluit alle andere programma’s af en laat hem een kwartier streamen. De verbruikte bandbreedte per kwartier is dan gekend :-).

 6. beste didier, met veel interesse lees ik jou ervaring en kennis terzake. die password werkt niet op mijn BBOX, is dit ten gevolge van een update?
  BGCVDSL2.
  vroeger had ik mijn wvc200 die perfect werkte op mijn iphone, sinds die BBOX niet meer. nb: mijn poort 80 is al open op die bbox. met dank

  1. Hey
   Geen probleem wat het exacte probleem kan zijn. Voorlopig heb ik van alle problemen die men ondervond achteraf een mail gehad dat het eigenlijk hun eigen fout was en ze het konden oplossen door eens helemaal te herbeginnen en netjes stap voor stap alles af te werken. Misschien moet je het ook eens proberen? Voor zover ik weet is het bij iedereen toch gelukt hoor :-/.

 7. Hallo Didier,

  Allereerst de beste wensn voor 2012.

  Thanks voor het delen van de info.
  Helaas kom ik niet verder dan stap2 in deel 2(vanaf Dyndns)
  Account is aangemaakt bij dyndns.Maar ik kom niet via die link bij m’n camera uit.
  Wel via alle nrs met 9600.

  Misschien nog enige tips?

  Thanks,Liliane

  1. Hoi Liliane,
   Uiteraard ook voor jou een fantastisch 2012!
   Ik vrees dat ik je vanop afstand niet zal kunnen helpen. Tot op vandaag is het bij iedereen gelukt om uiteindelijk toch bovenstaande stappen te volgen dus misschien is het ook zo bij jou dat je iets over het hoofd ziet? Anders ga ik je toch moeten aanraden om even te vragen aan iemand in de buurt om eens langs te komen want de mogelijke oorzaken kunnen zowat overal zitten.
   Sorry dat ik je gemakkelijker antwoord kan geven.

   1. Hallo Didier,
    Thanks voor de snelle reactie.
    Vanaf hier kom ik niet verder:
    “Moeten we alleen onze BBox2 nog even vertellen hoe hij dat WAN IP-adres kan doorsturen naar dyndns.”
    Ik heb de tekens ook al aangepast waar Chris over schreef.
    Lukt ook niet om dan in bbox te komen.
    Groetjes,Liliane

   2. Hoi Didier,
    Nog ff doorgeven dat ik een tp-link router op de BBOX2 heb aangesloten.
    Daar ik met meerdere camera’s wil werken,moest ik een extra router erbij nemen.OP de BBOX2 zijn maar 2 poorten voor pc of camera’s.Op eentje zit de aansluiting naar PC.
    Misschien dat ik hierdoor niet meer verder kom zoals boven beschreven?

    Groetjes

    1. Ah! Dat verklaart het. Dan moet je in de bbox doorverbinden naar je router en van je router doorverbinden naar je camera. Dat wordt dus dubbel werk :-).

     1. Pffffff,kan ik weer helemaal opnieuw beginnen 🙂
      Ik heb de aansluitingen gedaan zoals ze me in de winkel hebben doorgegeven:tp-link met bijgeleverde kabel aansluiten op de andere vrije poort van de BBOX2.
      De camera’s aansluiten op de tp-link.
      Stekkers in stopcontact en dan uitzoeken.
      Op de site van tp-link staat nog niets over aansluiten op Win7.
      Wat ik wel lees is dat de aansluitingen,zoals de winkel doorgaf,niet echt kloppen met wat op de site staat.
      Morgen maar eens alles met frisse kop nalezen.
      Groetjes

 8. Hoi Didier,
  Ik heb 1 camera rechtstreeks op de BBOX2 geplugd.
  Keer op keer als ik javascript:mimic_(`goto: 9037..’) probeer,krijg ik een foutmelding(onderaan de pagina)Ook met andere cijfers geraak ik niet verder.
  Ideetje? 🙂

  Mijn hond krijgt deze week pupjes.Het zou super zijn als de dierenarts kon meekijken via z’n PC.Er kan altijd vanalles misgaan met werpen.
  Daarom zijn de camera’s ook aangeschaft.Zodat anderen ook kunnen meegenieten.

  En op een of andere manier krijg ik ook geen toegang op m’n aangemaakt dyndns.

  Groetjes

 9. Hoi Didier,

  Dat javascript is gelukt,vanavond waren er geen foutmeldingen.Ik heb dan alle gegevens van dyndns kunnen ingeven bij de BBOX2 🙂
  Het IP-adres ook vernieuwd op de site van dyndns.
  Als ik nu surf naar m’n dyndns,krijg ik de melding dat de pagina niet zichtbaar is.
  M’n link heb ik vele malen gecontroleerd.Op dyndns staat ook nog alles goed.

  Zie ik nog ergens iets over het hoofd?
  Heb zonet nog even jouw uitleg nagekeken met m’n Belgacompagina ernaast.
  Alles staat juist.
  Mij is wel opgevallen dat er een Lan server is bijgekomen.Met dezelfde naam als de eerste:Teredo,maar andere Public start-,Public end-en lan start port.
  Is dit normaal?
  Kan ik deze verwijderen?

  Groetjes

  1. Liliane,
   Zoals gezegd: het kan zoveel zijn! Vanop afstand is zoiets amper terug te vinden en ik heb vier jobs dus kan ik er nog moeilijk een vijfde job als zelfstandige ITer-aan-huis bijnemen ;-). Ik stel toch voor dat je even een wizzkid uit de buurt aanspreekt zodat die kan komen kijken. Als je hem deze blog toont zou hij zeker weten waar hij overal moet gaan zoeken.

   Mvg,

 10. Hoi Didier,

  De 2 camera’s werken op het internet.
  Rechtstreeks vanuit het programma van de camera’s via de BBOX2.
  Zonder Dyndns 😉
  Groetjes enne,thanks voor de genomen moeite.
  Liliane

 11. hoi Didier,

  als je een router plaatst na de bbox-2, blijven de instellingen voor de bbox-2 hetzelfde zoals je aangeeft? de cameras(dvr 16channel) zijn aangesloten op de router.
  Router is een level one wbr6000

  Groetjes

  1. Als je de router als switch configureert, dan is er geen probleem. Als je de router als router gebruikt, dan moet je dubbel doorverbinden, wat uiteraard moeilijk wordt want je gaat in je BBox doorverbinden naar je router en dan moet je nog eens opsplitsen? Geen idee hoe je dat simpel voor elkaar krijgt hoor :-/.

   1. hoi Didier,

    Ik had nog een plaatjes vrij aan mijn bbox-2 en alles ingesteld zoals je zei,
    het rare is dat het wel werkt op mijn iphone, maar thuis (extern dus) als ik het adres in de balk ingeef krijg ik niets. Waaraan zou dat liggen. grtjs

    1. Als het werkt via je iPhone, dan zijn je instellingen alvast correct. Als je thuis bent zit je eigenlijk achter de router te werken waar je ook doorheen moet en dat loopt elke keer fout. Log eens in op een onbeveiligd netwerk van bv de buren en je zult zien dat het dan wél zal werken. Camera’s en PC achter dezelfde BBox2 lukt sowieso nooit.

 12. dag didiersalembier,
  misschien zou het handig zijn van uw stappen op de bbox een print screen te maken van de punten die je van de standaard bbox aanpast.
  ben nu zelf al 2 dagen aan he proberen en het lukt me voorlopig niet.

  groeten

  1. Bedankt voor de tip. Misschien, als ik eens heel veel tijd en zin heb, zal ik dat eens uitvoeren ook. Voorlopig heb ik nog niemand (!) geweten waarbij het niet lukt met bovenstaande stappen. Verschillende mensen hebben er wel wat aan gehad toen ik zie dat ze eens helemaal moesten herbeginnen maar zelfs mensen die helemaal GEEN ervaring hebben met computers, konden er toch mee weg hoor. Eventjes doorzetten, het zou moeten lukken ;-).

 13. als ik allles volg met de past copy, krijg ik er een nieuw tabblad bij namelijk de admin settings welke er eerst niet was.

  Maar ik veronderstel dat ik nog met de oude bbox werk en wat ik hier verneem is dat hiet hier niet werkt, dus de oplossing is een andere halen bij Belgacom?

  1. Ik denk eigenlijk dat het met de oude BBox ook zou moeten lukken hoor. Alleen heb ik er gene tot mijn beschikking om er mee te spelen :-/. Uiteraard is de gemakkelijkste oplossing om te proberen of je hem kan omruilen. Bovendien krijg je toegang tot grotere snelheden (als het netwerk in je straat het toelaat) en ga je je verbinding ook delen op FON wat voor de hele bevolking dan weer een voordeel is ;-).

   1. blijkbaar heb ik ook een BBox 2 die ook Fon geeft. Dus ik zit weer vast met de instellingen ;-(

    1. Ik heb het aan verschillende mensen voorgelegd maar niemand kan je probleem nabootsen. Misschien moet je even op zoek in je buurt naar één of andere puber die vergroeid is met zijn computer ;-). Meestal is het iets kleins maar kan je het pas vinden als je er echt fysiek aanwezig bent. Zo gewoon via deze blog kunnen we uren zitten chatten hoor :-/

 14. 192.168.1.1/index.cgi? hoef ik geen wachtwoord in te geven, omdat ik geen wachtwoord heb ingegeven bij de config van de BBox2
  en bij javascript:mimic_button(‘goto: 9037..’) kom ik terecht op internet… dus vanaf hier geraak ik niet verder, spijtig ziet er goed uit

  1. Dat is logisch dat het niet werkt. Neem TOCH eens de link met het paswoord er in verwerkt (staat in de blog op verschillende lijnen door de layout maar je moet ze gewoon in één keer kopiëren en plakken). Dat paswoord gaat DIEPER in je systeem dan wat jij ingesteld hebt vroeger ;-). Gewoon LETTERLIJK mijn handleiding volgen moet lukken.

 15. hallo beste mensen,ik heb een vraagske ik heb zoals boven vermeld een camera die ik via wifi kan bekijken on line maar als ik er twee wil doen werken moet ik dan steeds een andere poort open zetten?

 16. Beste,
  Is het mogelijk dat het niet mogelijk is om DYNdns gratis te gebruiken ? of zonder het opgeven van creditkaartnummer?

  1. Voor zover ik weet is er geen enkel probleem hoor. Gisteren zat ik nog op de site van DynDNS en toen heb ik er nog een nieuwe URL aangemaakt. De nieuwe layout van hun site is wel minder overzichtelijk waardoor ik heb moeten zoeken waar de link staat. Maar het zou dus toch moeten lukken :-).

 17. Ik krijg telkens volgend bericht:
  “You currently do not have any DynDNS hosts. Try a free 14 day trial of DynDNS Pro – a great opportunity for users to test out one of our most popular services. You may keep one hostname free of charge for trying Pro.”

  Wanneer ik nu deze trial activeer, dus voor 1 gratis hostname te kunnen aanmaken moet ik uitloggen met mijn winkelmandje, dit staat welliswaar op 0 euro maar toch kan je niet verder zonder het opgeven van creditkaartinformatie.
  Vreemd dus

 18. Hallo,
  Ik heb ook een probleem met een nwe ip-cam op de bbox2.
  Ik kan namelijk perfekt inloggen op de ip-cam vanaf een andere lokatie.
  De interface komt op het scherm, ik moet mijn user en psw ingeven wat ook lukt. Daarna krijg ik de eigenlijke interface van de cam maar waar het beeld moet komen staat gewoon een kruisje vermeld (zoals op een fout op een pagina waar de foto ontbreekt)Op de betreffende interface staan verschillende cam’s mogelijk aan te sluiten. Op mijn lokale pc zie ik het beeld van de cam maar via het internet zie ik zelfs het lampje niet actief staan (1) van de betreffende cam. Ik heb reeds vanalles geprobeerd maar vind geen oorzaak.
  Misschien weten jullie raad.

 19. Hallo,

  Ben hier terug met nog wat info,
  blijkbaar zit het probleem niet op de bbox2 maar op de pc, ik krijg namelijk wel beeld op mijn gsm (via internet)
  wat kan er te kort zijn op mijn pc (laptop win7)

  Dank bij voorbaat.

  1. Ik kon niet sneller antwoorden maar ik had al zo’n vermoeden :). Als je er op geraakt, dan is het bbox-gedeelte in orde en moet je de rest inderdaad ergens anders zoeken :-).

 20. Inloggen via uw dyndns LOCAL werkt niet, hiervoor moet je,terplaatse=zelfde netwerk local of lan/wifi het ip adres invoeren vb 192.168.1.10:81, inloggen buiten het netwerk natuurlijk met uw dyndns adres.

  groeten Franky

 21. Didier,

  Heb ondertussen geprobeerd met “fire-fox”, daarmee lukt het wel.
  Probleem dus op “internet exploorer”. Daar vind ik echter het probleem niet. Ik heb op internet gevonden dat het eventueel een beperking zou zijn in de “activ X elementen maar heb daar alles opengezet zonder resultaat.

  Dank voor de info

  1. Dat verklaart waarom er op de loginpagina van mijn nieuwe camera’s een link staat naar activex met “only for explorer” er bij :-).
   Nou, blij dat het werkt bij je! En tijd om over te stappen naar Chrome voor je dagelijkse werk ;-).

 22. Hallo Didier,

  Ik heb thuis een alarmsysteem met een centrale decoder waar alle camera’s op aangesloten zijn. Bosch dvr400. Hier staat een tabblad ddns waar ik mijn dyndns gegevens kan invullen. Moet ik dan nog steeds javascript:mimic_(`goto: 9037..’) gebruiken? Of kan ik het ook doen met dit menu?

  Alvast bedankt!
  PS: Dit is al veruit de beste uitleg die ik gelezen heb over hoe dit allemaal werkt !!

  1. Hey Jorg,

   Fijn dat het je op weg heeft geholpen. Ik vind het zinloos om van die supertechnische uitleg te schrijven die op élk toestel werkt maar waar niemand iets van snapt zonder gestudeerd te hebben. Daarvan heb je er al genoeg online staan ;-).

   Waarschijnlijk ga je in jouw Bosch inderdaad de DDNS kunnen instellen, naar mijn idee zal dit zelfs simpeler zijn. Je zal het wel even moeten testen want ik heb een paar merken camera’s door elkaar hangen bij mij thuis en bij de ene werkt het en bij de andere dus niet: na 3 dagen is hij plots mijn WAN-IP-adres kwijt op dyndns en dan sta je weer nergens.

   Maar als ik van jou was, zou ik het zeker proberen! Het zal een stuk gemakkelijker te beheren zijn dan in je BBox (aangezien die javascript kopiëren op elk moment weer kan geblokkeerd worden door Belgacom).

 23. Hallo Didier,
  ik heb bijmij een kamera geïnstalleerd en kan die van uit China perfekt bereiken.
  Echter werkt dit gedurende +/-1,5 maand.
  Thuis staat dus enkel de BBox2 en de kamera permanent aan.
  Heb in china geprobeert van op verschillende pc’s (verschillende providers), maar niets kon baten.
  Eenmaal terug thuis, werkte het wel weer nadat ik m’n PC 2 x heb opgestart.

  Kan jij me even uit leggen wat er mis gelopen is ?

  Met vriendelijke groeten,
  Kakiek

  1. Hoi Kakiek,
   Fijn dat het werkt voor je maar mijn glazen bol is net niet straf genoeg om te zien wat er fout loopt in China, sorry daarvoor ;-). Nee, serieus, er kan zoveel foutlopen dat het onbegonnen werk is om dit hier allemaal op te sommen. Belangrijk voor jou is om met zekerheid te kunnen zeggen dat het perfect blijft werken in België, dan weet je dat er niets fout is aan je instellingen van je BBox2 maar moet je op zoek naar een probleem in China. Misschien kan je daar één of andere wizzkid die je kan helpen ter plaatse?

   1. Hallo Didier,
    eerst en vooral bedankt voor je reactie.

    Wou toch nog even dit kwijt.
    De verbinding naar m’n kamera werkte perfekt gedurende 1 à 1,5 maand, en dan niet meer. (Webside not found of zoiets als melding)
    Toen ik terug in België (thuis) was, heb ik de laptop die ik in China gebruikte opgestart en een wifi verbinding over Belgacom Fon (welke niet aktief stond op m’n Bbox2) aangelegd. Moest vast stellen dat ik géén toegang kreeg tot m’n kamera.
    Heb dan maar een andere laptop opgestart, deze is (Rj-45) verbonden met m’n Bbox2. Na ongeveer 2 uur surfen heb ik deze terug afgezet en een 1/2h later terug opgestart gedurende 1h.
    S’anderdaags die zelfde laptop terug opgestart te samen met deze die gebruikt werd in China.
    Op deze laatste kon ik weer m’n kamera bereiken.

    Is het mogelijk dat de BBox2, het ip adress van m’n Bbox2 niet “onderhoud” met de dyndns website of omgekeerd zonder dat er een pc een verbinding maakt met het www?
    Ik heb het vermoeden dat daar ergens iets moet haperen.

    Mvg,
    Kakiek

    1. Hey Raymond (of Kakiek, ik weet het niet helemaal goed? :-D),

     Je zou kunnen gelijk hebben maar het zou me wel verwonderen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de BBox2 in een soort slaapmodus gaat wanneer geen enkel apparaat is aangesloten. Ik heb hier wel nog niets over gehoord dus het is zeer voorwaardelijk wat ik hier nu typ! Zelf kan ik het ook niet testen aangezien mijn hele huishouden zowat aangesloten is op het internet en er altijd wel ergens een apparaat bezig is met communiceren (telefoon, radio, TV, camera’s, noem het maar op). Het lijkt me anders wel iets leuk voor jou om uit te testen op een regenachtige herfstdag? 🙂

     1. Hallo Didier,
      Ik heb Belgacom verschillende malen opgebelt om van hun enige info te bekomen, maar het was boter bij de galg, wie had anders kunnen denken, hé ?
      Ik ben sinds begin februari in China en kan nu dagelijks mijn kamera thuis in België bereiken.
      Wat heb ik gedaan, wel simpel, ik het 2 tijdschakelaars geïnstalleerd, één om de Bbox2 gedurende een 1/2h spanninsloos te brengen en de andere om de kamera ook gedurende een 1/2h spanningsloos te brengen.
      Natuurlijk eerst de Bbox en dan de kamera.
      Aangezien dit prima werkt versterkt in mij het vermoeden van een verborgen slaapmodus ….. .
      Mvg,
      Raymond

 24. Javascript uitvoeren in de adres balk werkt niet meer bij de laatste nieuwe versies van IE / FF / Chrome heb ik de indruk.

  Er is gelukkig wel een andere oplossing in FireFox:
  1. druk CTRL+SHIFT+K in om de Webconsole van FireFox te openen
  2. helemaal onderaan de webconsole is er een bar waar je iets kan intypen.
  3. type bijvoorbeeld alert(‘test’); in en druk op enter om uit te voeren

  1. Wow, dat is interessante info man! Bedankt hoor! Vanaf dat ik op mijn PC geraak pas ik het aan want mijn blog beheren vanf gsm vind ik er nog net over 🙂

   1. Geen probleem 🙂
    Volgens een medewerker bij de helpdesk van Belgacom zou het zelf mogelijk zijn om je b-box2 een vast ip adres te laten toekennen.
    Ikzelf heb geen b-box2 dus ik kan niet garanderen dat de onderstaande oplossing gaat werken, maar misschien dat iemand met een b-box2 dit eens kan proberen ?

    1. ga naar de interface site van b-box2 (standaard 192.168.1.1)
    2. ga naar ‘advanced’ en dan naar ‘route’, hier vul je je WAN ip adres in. Je WAN ip adres kan je makkelijk opvragen via http://www.watismijnip.be/
    3. klik op save en je WAN ip adres zou hetzelfde moeten blijven

    De kans dat dit gaat werken lijkt me heel klein, maar dit is wat ze me konden vertellen op de helpdesk :l

    1. Bij de laatste softwareversie van de bbox 2 kun je een ddns account (zoals dyndns) ingeven in de bbox zelf in het menu advanced settings -> route -> dynamic dns. Daar kan je gewoon de gegevens van je dyn dns account invullen

 25. Beste Didier, superuitleg! Ik denk dat veel mensen hierbij gelukkig zijn. Ivm laatste post denk ik niet dat die fixed-ip gaat helpen in de router. Belgacom rekent eenmalig 50euro activatie voor deze dienst, en jaarlijks 200euro voor het behouden van de ip. Dus dit zou hun veel geld kosten, als het zo simpel was.
  Ik heb echter nog 1 vraagske, ik kan de laatste stap met het paswoord van bbox2 niet uitvoeren omdat ik moet inloggen met het S/N van de bbox2. Vraag me af of dit nieuw is… Vroeger geraakte ik hier wel in. Hebben meer mensen hier last van? Met vriendelijke groeten and keep up the good work!

  1. Klopt inderdaad van dat serienummer. Onlangs heb ik dit ook ontdekt en dus moet ik dringend eens aan de slag om dit artikel bij te werken zodat het terug up-to-date is. Principieel blijft de oplossing uiteraard wel ongewijzigd!

   1. Ja dat snap ik, maar geraak je dan ingelogd met die javascript?
    want dat lukt me nu niet… blijft gewoon op het scherm van BBOX2 staan.
    toch al blij dat het niet alleen bij mij zo is.

    Groeten Roland

    1. Nah, het schijnt (zie comments hierboven) dat het nu terug te vinden is in het menu van het toestel zelf maar ik moet nog even uitzoeken. Momenteel ben ik volop bezig met plannen uittekenen met de hand dus er kruipt wel even tijd daar in, daarna ga ik er mee aan de slag!

 26. bij de nieuwe update van bbox2 kun je gewoon je dyndns ingeven met wachtwoord, doet ie het inderdaad gewoon als hierboven beschreven!
  dus alles met javascript toestanden vervalt dan.

  mvg Roland

 27. Ik ben een paar dagen geleden ( geforceerd ) moeten overschakelen van ADSL naar VDSL2 met BBOX2 en geraak nu echt gefrustreerd door het gebrek aan informatie die er te vinden is over de instellingen.

  @Jorg & @Roland : Waar hebben jullie de informatie gehaald over de werking van de “dynamic dns” instelling ? Welk IP adres wordt doorgestuurd als je meer dan één login sessie opent ?

  Op andere blogs en sites lees ik soms dingen die me helemaal fout lijken te zijn , bvb. de “eth1.20 VoIP” linken naar “LAN bridged” om te verhinderen dat de BBOX2 zelf een PPPoE sessie zou opbouwen
  ( http://blog.fraktus.com/?p=844 ) . Elders heb ik al gelezen dat het volstaat om “WAN PPPoE” te ‘disablen’ om te verhinderen dat de box zelf inlogt. Op een anders site staat dan weeral te lezen dat na het uitschakelen van DHCP het niet meer mogelijk is om de BBOX2 op http://192.168.1.1 via een LAN connector te bereiken. Elders wordt dan weer gemeld dat dit larie is.

  Op mijn eigen BBOX2 versie is er naast de “Wan eth1.20 VoIP” ook een “Wan eth1.10 PPP” aanwezig ( en zelfs een “VLAN Physical Device” ).
  De “WAN PPPoE” gebruikt steeds de Wan eth1.10 PPP interface om automatisch een login sessie op te bouwen. Open je echter een extra sessie via RASPPPoE ( Windows XP broadband adapter ) , dan wordt hiervoor de “Wan eth1.20 VoIP” genomen en krijgt de modem van Belgacom
  een IP adres uit dat specifiek bereik toegewezen. Men kan de “Wan eth1.20 VoIP” uitschakelen ( disable ) , maar na een reboot is die terug actief. En wat gaat nu “dynamic dns” met dit gedrag aanvangen ?

  Begrijp mijn zorg over de BBOX2 en het gebrek aan informatie over zijn mogelijken ! Het past niet en is zeer inefficient om het internet af te schuimen naar al deze “tips & tricks” , en op gevaar af dat deze fout zijn met alle stress en kopzorgen nadien. Voelt er zich iemand geroepen om de degelijke en complete handleiding van de BBOX2 publiek te maken? De handleiding voor de oude BBOX ADSL heb ik op het internet kunnen terugvinden , wat voor mij al een bewijs is dat zoiets voor de BBOX2 ook moet bestaan. Belgacom levert dit soort gedetailleerde handleiding er niet bij , en dat is in princiep strijdig met de wetgeving. Belgacom zou zich ook al veel helpdesk-miserie kunnen
  besparen indien mensen met slechts een beetje kennis en met behulp van de handleiding zichzelf zouden kunnen behelpen.

  Christiaan

 28. EN GELIJK HEB JE…Christiaan , ik heb me nu zelf een nieuwe router (cisco 6500 linksys) aangekocht en alles werkt perfect, maar toch moet die bbox2 er nog altijd tussenzitten, waarschijnlijk dat daar in een modem zit , maar eigenlijk heb ik geen bbox nodig aan gezien ik geen tv heb in mijn werkplaats …

 29. Goedenavond Didier,
  Ik vind je uitleg één van de meest duidelijke die ik reeds op het internet gevonden heb.
  Helaas lukt het mij nog steeds niet om mijn port forwarding in orde te krijgen.
  Ik wens mijn domotica remote te kunnen aanspreken op port 2300.

  public start port 2300
  public end port 2300
  protocol tcp
  LAN start port 80
  IP-adres domotica 192.168.1.63 (perfect bereikbaar van binnen het netwerk)

  Ik heb ook via mijn belgacom-account de inkomende porten 23, 80 & 443 laten open zetten. Hiervoor moest ik mijn modem afzetten en 5 seconden later opnieuw aanzetten.

  Helaas allemaal zonder resultaat.

  Heb jij nog ideeën?

  Alvast bedankt,

  Stefan

 30. hallo,na een tweetal maanden me zot hebben gezocht,heb ik gebruik gemaakt van pcconfig en pfportcheq ,ik moet zeggen alles werkt perfect ook heb ik dyndns gebruikt en heb het zelf ingevoerd in de router deze morgen,nadien gaan nakijken op internet van de buren en al mijn cameras werken naar behoren dank u wel voor de nuttige uitleg van helemaal hierboven
  fred

 31. Helaas is deze walkthrough na de update van Belgacom niet meer nuttig. Je kan hem maar beter verwijderen of updaten want nu zaai je meer verwarring dan wat anders momenteel 😦

  1. Jan,
   Principieel is het eigenlijk niet veranderd maar heeft Belgacom alleen zijn menustructuur veranderd. Het probleem is dat ik de zolder op moet om mijn bbox2 fysiek te zien zodat ik die code kan opschrijven om te kunnen inloggen… belachelijke beveiliging als je het mij vraagt. Verder krijg ik nog altijd mails van mensen die op weg zijn geholpen door mijn blogpost dus haal ik hem zeker niet offline. Misschien moet ik wel eens dringend werk maken van die nieuwe menustructuur, daar heb je zeker een punt in.

   1. Indeedaad, belachelijke beveiliging.

    Ondertussen is het mij alnog gelukt, en deze site was daarvoor wel één van de bronnen

 32. Hey Didier,

  Op mijn bbox vind ik bij avanced settings nergens lan servers terug.
  Hoe komt dit? Waar moet ik dan mijn poorten open zetten?
  Een dyndns-account heb ik al

  Mvg Steven

  1. hallo,
   als je klikt op advanced settings , dan klikken op LAN servers en dan eventueel New entry, of als je je camera ziet de gegevens misschien aanpassen, zeker in de gaten houden als je WAN (local ip adress ) juist is …
   Groeten
   Guido Vanhoutte

 33. poorten kan je maar open zetten als je public start port en public end port en LAN start port allemaal het zelfde getal hebben bvb. 123456 dit lukt het best en is het gemakkelijkst te onthouden , in je camera moet je dit ook invullen hé , anders kan je zo blijven zoeken…
  groeten
  Guido Vanhoutte

 34. Bedankt voor de correcte uitleg. Voor mij een grote hulp (mijn kennis van Telenet is groter dan die van Belgacom). 2 camera’s geconfigureerd met poort 8090 en poort 8095. Eerst had ik poort 8085 gebruikt maar die wordt blijkbaar geblokkeerd door BGC net zoals 8080 en 8081.
  Ik wil nu ook die BBox2 bereiken vanop het internet. Bij de portforwarding onderaan kan je dat aanvinken en een poort aanduiden (standaard 8080 maar die is geblokkeerd 😉 ) In dit geval heb ik 8099 gebruikt maar ik krijg volgende melding in de URL balk: 192.168.1.1/dns_error.
  Ervaring mee?

 35. Ik zit op Telenet, 40 km vandaan waar die Bbox staat. Alles lukt ook met de IPcamera app op mijn Galaxy SII. Maar op de BBox2 zelf geraak ik niet. Ik doe het via een NoIP host maar dit zou geen verschil mogen uitmaken. Ter plaatse kan ik perfect in de BBox. Ook nog even meegeven dat je via IE in je adresbalk http://xxx.zapto.org:8090 moet ingeven, via andere browsers is het niet noodzakelijk om er http voor te zetten.

   1. Lukt het niet om op de camera’s te geraken of in de menu van de bbox2 te geraken van buitenaf?
    Camera’s geen probleem. Wel nog een klein probleempje met het instellen op de camera’s van de mail. Ik vind blijkbaar niet de juiste SMTP instellingen van Skynet.

 36. Hallo iedereen,

  eerst en vooral een groet dank aan Didier, het is prachtig werk dat je geleverd hebt hoor. maar nu even mijn vraagje 🙂 …
  als ik naar de site surf van mijn camerabeveiliging krijg ik in plaats van beeld alleen maar venstertjes met kruisjes … dus het komt door maar alleen de beelden zie ik niet …. heeft er iemand enig idee aan wat dit zou kunnen liggen ik heb alles correct ingesteld denk ik zoals beschreven in de tutorial.

  alvast dank voor jullie hulp.

  1. Bedankt Pierre, fijn dat je iets bent met deze ondertussen toch al oude tekst.
   Er zijn een paar mogelijkheden voor jouw probleem:
   – je mag niet surfen vanaf hetzelfde netwerk (daarom dat ik voorstel om via de buren of via je GSM-provider of zo naar de camera’s te gaan op je eigen thuisnetwerk)
   – misschien is de poort die je ingesteld hebt (dat na de dubbele punt dus) geblokkeerd bij één van de beide providers (die van waarop je surft of die waarop je camera’s zijn aangesloten).

   Probeer dat misschien eerst even uit te sluiten en met een beetje geluk werkt het dan.

   1. hallo Didier en Jonas VH, ondertussen nog eens alles nagekeken en uitgezocht. het probleem lag hem in een dubbel poort, ik verduidelijk me:
    Bij de software van Digispy staat dat de defualt poort 2840 is maar … om de beelden te streamen over het internet heeft hij ook poort 2841 nodig. Dus ik de beide poorten geforward in de B-Box2 en alles loopt nu lekker. Mocht er iets zijn dat ik kan doen geef maar een seintje hoor

    1. Hoi Pierre, ik had al een vermoeden dat de data / images over een andere poort verstuurd werden. De poort die gebruikt wordt kan je waarschijnlijk ook zien als je de URL van de afbeelding bekijkt ? Succes nog met je camera bewaking 🙂

     1. NeeNee Didier dat is de 2840 poort die je ziet in de URL maar de 2841 moet ook open en dan gaat alles vlot. Het is zoals bij FTP daar heb je ook 2 poorten de 21 en 22. Grtjes Pierre

  2. Welke browser gebruik je en kan je eens proberen met een andere ?
   Wat als je rechtermuisknop drukt op de plaats waar de afbeelding normaal zou staan en klikt op ‘afbeelding weergeven’ of ‘afbeelding bekijken’ ?

  1. Binnenkort moet ik toch even inloggen op mijn router van Belgacom om nog twee extra camera’s toe te voegen, ik neem dan wat screenshots en probeer het antwoord op je vraag te geven. Er is namelijk vanalles verandert sinds de firmwareupgrade en sindsdien ben ik niet meer moeten inloggen namelijk.

 37. @ Amine, nee daar kom je niet meer rond. Het maakt deel uit van de toegangsbeveilinging van de Bbox 2.

 38. Beste Diedier,

  Eerst dank voor de blogpost, super info. Ik ben een heel eind gekomen maar nog niet helemaal.
  Ik heb een LG-NAS server en een BBOX2. LG heeft een wizard waarmee ik de Port Forwarding en eveneens een DynDNS (van LG) configureer. Na het doorlopen van deze wizard zie ik inderdaad dat Port Forwarding in de BBOX is geconfigureerd. Tevens heb ik zelf op de BBOX2 de dynDNS ingesteld : User Name: Password: Host Name: enz…
  Als ik nu vanaf extern met de lg app (iphone) de LG-nas benader gaat dit prima. Kan mooi inloggen met “naam.lgnas.com” en verkennen op mijn Nas-server. tot zover alles goed.
  Echter na een dag of drie is het extern inloggen niet meer mogelijk.
  Dit natuurlijk door de wijziging van het WAN-IP door belgacom. Op nieuw instellen of aanschoppen van de BBOX geen succes. Het lijkt er op dat de BBOX het nieuwe WAN-IP adres niet door geeft bij LG. Als ik vervolgens de wizard van LG run komt het weer goed.
  Mijn conclusie was dat de BBOX het IP adres bij LG niet update. Heb jij of iemand anders ervaring met DynamischeDNS van LG. Of werkt de BBox2 alleen met “dyndns”
  Groeten Maurice

  1. ik heb ervaring met dyndns, ik gebruik het namelijk om camera’s te bekijken via het internet en het werkt prima.
   wat wil je weten ?

   1. Beste Pierre,

    Werkt BBOX2 alleen met “dyndns.com”?

    Voor de duidelijkheid: Ik maak geen gebruik van “dyndns.com” maar van “lg.nas.com” als dynamische IP service.

    Het probleem is dat het nieuwe WAN-IP door de BBOX2 niet wordt doorgegeven naar de LG service. Het lijkt er op dat de dynamische IP configuratie in mijn BBOX2 niet werkt. Foute instelling?
    (via wizard namelijk wel)

    Ik zit niet helemaal in het jargon maar hoop dat het duidelijk is 🙂

    Groeten Maurice

    1. IG.nas.com ken ik niet hoor maar met dyndns gaat het lekker hoor daar kan ik u mee helpen. ik veronderstel dat het met “lg.nas.com ook moet gan maar om je niet fout te informeren kan ik daar niets over zeggen

     grtjes

     pierre

 39. Ik vermoed dat de DDNS service op je NAS ook is ingesteld.. Dus moet je dat geen 2e maal doen op je Bbox. Vervolgens geef je de NAS een eigen vast IP adres en eventuele camera’s ook. Ik ken die NAS niet want ik heb en synology en daarvan weet ik dat Foto+ en Audio+ aparte poorten zijn. Die moet je bereiken via in uw geval “naam.lg.nas.com:poortnummer”.
  IP camera’s moet je voor elk camera een aparte HTTP poort instellen en de camera’s ook een vast IP adres geven en ook die poorten forwarden in je Bbox. Inloggen gebeurt dan ook via “naam.lg.nas.com:poortnummer”.
  Bij mij draait de DDNS service enkel op de NAS.

 40. Ik heb 2 routers (1bbox2, en een tp-link) en heb bij allebei de DDNS service in gesteld …. en het werkt nog altijd perfect ,
  Maar als je nu meer dan 1 camera hebt , kan je de beelden op 1 scherm volgen of moet je telkens inloggen voor het bekijken bij een ander camerabeeld, want de poortnummers zijn toch verschillend , je kan waarschijnlijk toch niet een zelfde poortnummer gebruiken ??
  grt
  Guido Vanhoutte

  1. je kan alle beelden van alle camera’s op een scherm volgen hoor alleen moet je software programma dat ondersteunen. (wat het meestal doet).

 41. Ik gebruik de software Ultraview Pro van marmitek. Kan je downloaden van hun site. Voor elk van de camera’s die je wil zien geef je de correcte URL in. Kan zelfs van diverse plaatsen zijn. bvb. 2 camera’s op adres A en nog eens 2 op adres B enz.. Van het 2 maal instellen van DDNS service ben ik geen voorstander zeker voor de free versie. Bij Dyn DDNS gaf dat foutmeldingen wagens te dikwijls doorsturen van de gegevens. De betalende versie heeft daar geen probleem mee.

 42. Ik heb bbox 3
  en een dvr systeem van konig, alles gaat goed tot ik op afstand wil kijken. ik krijg mijn inlogscherm en na invoer van gebr en pasw loopt het af met error.
  Verschillende personen kwamen reeds kijken maar niemand lost het op. Allen zeggen dat poort 9000 open moet maar bij BGC willen ze niet . Is er nog een andere weg. In de handleiding staat de poort moet tss 1025 en 65000 zijn

  1. En waarom niet eens op een andere poort proberen? Op de BBOX2 heb ik op dat vlak nog geen problemen ontdekt (behalve de poorten die “wettelijk” vastliggen natuurlijk) maar op de BBOX3 heb ik nog geen camera aangesloten. Ik heb wel al eens zitten gluren in de menustructuur en die leek alle noodzakelijke zaken toch wel te ondersteunen hoor.
   Wat zegt de leverancier er van? Volgens mij loopt het in de BBOX3 wel goed aangezien je het inlogscherm krijgt? Heb je al eens je DMZ ingesteld anders?

   1. Heb je in eerste instantie de poort aangepast op je camera’s? Voor elke cmaera een aparte poort of voor je dvr systeem ook een andere poort.
    Ik weet dat bij BGC bvb 8080 of 8088 niet toegestaan wordt (zie google: geblokkerde poorten BGC) maar er bestaat ook nog 8090, 8091 enz. en dan in je router die poort forwarden naar het IP adres van je DVR.
    En dan uitproberen vanaf een andere locatie naar xxxx:poort
    xxxx = bijvoorbeeld een noIP account

 43. Hallo ,
  heb een dvr geinstalleerd (vast ip) met 4 cameras op de bbox2
  Heb ook het probleem als velen hier vermeld.
  Lokaal (op het eigen netwerk) kan de dvr via pc benaderd worden.

  Ik krijg de beelden niet op mijn smartphone en kan de remote ook niet installeren via de wan. Poorten zijn geforward in de bbox, zowel tcp als udp
  Vast ip
  media poort
  public start :9001
  public end: 9002
  lan start : 9001

  web poort
  public start : 50080
  public end : 50080
  lan start : 50080

  setup poort
  public start :8080
  public end : 8080
  lan start : 8080

  mobile poort
  public start : 10510
  public end : 10510
  lan start : 10510

  De 3 poorten via de belgacom e-services zijn ook open.
  Alle betreffende poorten gescand met whatsmyip.org/portscanner en zijn allemaal open.

  Is er nog iets wat ik over het hoofd zie?

  Alvast bedankt om dit te lezen

  1. Hey Francky,
   Weinig vreemde dingen daar in je settings… Ben je zeker dat je IP-adres ook vast blijft aan de WAN-zijde? Normaal wijzigt die hoe dan ook elke 96h hoor, misschien zit het probleem daar?

   1. Didier,
    het werkt ondertussen. Vraag me niet hoe. Ik heb gewoon nogmaals de modem uitgeschakeld en een uur later terug ingeschakeld en stelde vast dat het beeld werd doorgegeven naar de smartphone.
    Het dyndns account was reeds ingesteld en werkt.

    Groeten,

 44. Hallo Didier
  ik kan niet met het Wan-IP adres vanop werk inloggen op mijn router (BBox 2). Ik krijg steeds de melding: time out (terwijl deze melding er al na enkel seconden er op komt..). Wat gaat er mis?

  1. Danny,
   ik gok er op dat ze op het werk de poorten blokkeren die jij thuis hebt opengezet. Dat is ook zo bij mij op het werk en daar krijg ik hetzelfde fenomeen.

   1. het komt niet goed momenteel.. het volgende vond ik op mijn bbox2: dus dat Ip adres is mijn WAN veronderstel ik.
    VLAN 10
    Vlan id 10
    Protocol Wan eth1.10 PP
    IP address 87.66.176.83
    nu heb ik al bij de gebuur geprobeerd (met via telenet) maar ik krijg nog steeds de melding ‘refused’ of geen toegang.
    Kan de firewell of whatever iets tegenhouden?

     1. wat bedoel je met: ‘de poorten “lezen” die open moeten? de poort moet je toch zelf kiezen en aangezien 8080 niet meer open is heb ik 8120 genomen.. of doe ik daar verkeerd aan?

      1. Dan maak je van bij uw gebuur eens de verbinding naar http://87.66.176.83:8120 Op je camera of dvr moet je natuurlijk ook aangeven dat die moet bereikbaar zijn op poort 8120.
       Poorten openstellen op je bbox doe je door poort 8120 te verwijzen naar het IP adres van je device, liefst een vast ip adres bvb 192.168.1.30

 45. Ik heb zopas een dvr van smartwares geinstalleerd. Heb een BBox 3 modem en een hub waar de dvr ophangt . via de vaste pc kan ik beelden zien en beheren. Via mijn smartphone wil het niet werken.. Heb (alles) al geprobeerd maar het werkt niet. Wat raar is dat ik geen ping kan doen van mijn Ipadres van de modem… Ik krijg steeds time out… Iemand een idee hoe dit op te lossen.. Heb wel een port forwarding gedaan in de modem op poort 8080 en dit gaat naar de dvr op het ingestelde ip adres…

 46. Bij mijn camera’s (hikvision) kan ik 4 poorten definiëren:
  Http, RDSP, Https, SDK
  Voor toegang via tablet of smartphone moet ik via de SDK poort gaan. Via PC via HTTP of HTTPS. Dus minsten 2 poorten forwarden. bvb 9010 voor HTTPS en 9011 voor SDK. Voordeel je kan een poort range forwarden. In dit geval range 9010-9011 naar betreffende IPadres. Als je een vast IP adres ingeeft op je camera of device blijf uit de range die wordt toegekend door DHCP.

  1. voor een hikvision op je Iphone moet je een app downloaden en gewoon configen met de gegevens dat je ingetypt hebt bij het opzetten. ik heb ook een hikvision en hij gaat heel goed ook via Iphone en Ipad

   1. Ja klopt. Ik heb er ondertussen 5 geplaatst, hier een en 4 in de ardeche. Alleen jammer dat de internetverbindingen daar zo kl… zijn. Zeer trage upload. Via sommige smartphones moet je die SDK poort gebruiken. En opzetten via een externe verbinding want via mijn eigen netwerk vond die niet de DDNS e.d. Vanop mijn werk dan direct en nu bruikbaar van zowel thuis als overal.

 47. Beste,
  ik zit met een bbox2. al een account aangemaakt op dyndns.
  wanneer ik extern ben, kan ik perfect via url alles bekijken van de camera.
  Alleen intern niet. Handig is om via 1 url alles te kunnen zien, ongeacht in huis of buitenshuis.
  Blijkbaar moet je hiervoor een Nat instellen, alleen zie ik niet goed in waar of hoe
  bvb: cam.dyndns.org:1234 moet naar camera gaan ongeacht of ik nu thuis of op werk ben

  1. Stijn,
   Dat is exact wat ik zeg dat niet kan ;-). Misschien bestaat er een workaround maar die heb ik ook nog niet gevonden. Het simpelst is gewoon de twee URL’s afzonderlijk in je GSM te programmeren heb ik zelf ook ontdekt.

  2. Zeer eigenaardig. Bij mij lukt het wel eens het was ingesteld vanop afstand via een ander netwerk. Nu kan ik thuis op via eigen netwerk inloggen met dezelfde instellingen. ( Wel Telenet bij mij, weet niet of dit verschil maakt)

 48. Leuke blog! Bedankt voor het delen van deze informatieve blog. Het is echt nuttig dat we het kunnen controleren van overal op elk moment.

 49. Na 100 x proberen kom ik er niet uit, heb een ip camera van foscam, ik kan hem installeren en bekijken via hun app, kan echter geen vast ip adres maken bij proximus, hier loopt het fout : Maak je adresbalk leeg en kopieer daar volgende lijn:
  javascript:mimic_button(‘goto: 9037..’)
  als ik op 192.168.1.10 . ga en adres balk leeg en javascript:mimic_button(‘goto: 9037..’) plak gebeurt er niets ! ben echt een leek in pc
  foscam heeft een dnns voor elke camera, maar kan hem nergens invullen bij proximus

  1. Goedemorgen Lin,
   Bovenaan het artikel heb ik geplaatst dat de uitleg verouderd is. Er zijn verschillende updates gebeurd van de firmware waardoor een heleboel zaken niet meer mogelijk zijn of anders moeten uitgevoerd worden. Bovendien heeft Proximus verschillende hardwareversies in omloop waardoor het onbegonnen werk is om ze allemaal te omschrijven (te meer omdat je ze niet zomaar even allemaal kunt aankopen en uitproberen). De beste tip dat ik je kan meegeven is op zoek gaan naar iemand in de buurt die er wat van kent (iemand die ICT aan het studeren is of zo) en die ter plaatse even laten kijken.

Reacties zijn gesloten.