Running

reclame – Hardloopdoelen tussen marathon en mini-loper

17855219_10211041109017982_2591427673518334951_oReclame: De toeristenpas gaf ons recht op een gratis Brugse Zot. FOD Economie eist daarom dat we deze blogpost vermelden als #reclame.

Ik had er via Instagram al even bij stilgestaan: na de NN Marathon Rotterdam valt de wereld nog lang niet stil! Tijd dus om in mijn kaarten te laten kijken, zodat jullie weten wat er nog allemaal staat te gebeuren tussen nu en de geboorte van onze mini-loper ๐Ÿ˜‰

Voor Evelyne gaan de veiligheidsspeldjes even in de kast: de kwart in Rotterdam was voor haar een fantastische afsluiter en nu gaat ze in pauze… Nou ja, zo’n beetje dan aangezien ze wel nog even door traint zo lang het lukt en ze ook nog flink elke week naar de Be Fitย gaat. Ik ben wel benieuwd hoe lang ze nog in die sportbroek past ;-).

De volgende Marathon

Ikzelf ben ondertussen volop aan het recupereren van de marathon, maar dat wisten jullie natuurlijk al. Voor de rest van het seizoen staan er nog een paar baanwedstrijden op de planning, de traditionele trailruns en eenmaal mini-loper er bij is, dan kunnen we op zoek naar onze volgende uitdaging: een marathon voor mij en uiteindelijk weer een 10k voor Evelyne. We hebben er nog helemaal geen idee van waar we dat zullen doen maar voorlopig denken we er aan om in het voorjaar naar DVV Antwerp 10 Miles te gaan waar Evelyne de 5k kan meelopen en ikzelf dan op de Marathon een gooi kan doen naar de 4u30 (mijn uiteindelijk doel is sub-4u). Dan trainen we nog even verder en misschien kunnen we dan in het najaar terug naar de Marathon van Eindhoven? Sinds dit jaar hebben ze daar namelijk een 10k op zaterdag en de marathon op zondag, ideaal dus aangezien we onze mini-loper nog niet echt alleen kunnen laten of zo ;-). Maar hรฉ, zover zijn we nog niet, het zijn nog maar ideetjes!

DVV Antwerp 10 Miles

Een eersteklas pareltje als het gaat over ambiance langs de weg en ondertussen en klassieker op mijn jaarlijkse hardlooplijst. Ik was van plan om hem over te slaan zo dicht na de Marathon van Rotterdam maar toen mijn loopbuddy-getuige (juist ja, met al dat goede nieuws zouden jullie nog vergeten dat we eind dit jaar trouwen!) me vroeg om er samen een sightseeing-rondje van te maken, was ik snel ingeschreven :-). Je vindt ons in wave 2 gezellig keuvelend de 16,1km lope te lope, uiteraard in mijn marathon-shirt zodat ik keihard opval met die fluo-oranje schouderstukken ๐Ÿ˜‰

Dwars Door Brugge

IMG_20160904_114959 - Edited14 mei pak ik het weer wat serieuzer aan. Tijd om mijn PR op 1 uur te verpulveren. Die dateert nog van de Havenloop Zeebrugge en aangezien er toen een serieus windje stond, moet het met de supercompensatie van Rotterdam wel lukken om die tijd scherper te stellen. Het plan is om een 2-tal kilometer in te lopen en mijn plaatsje te zoeken, daarna een uur voluit te gaan en me door niemand te laten stoppen, tenslotte de overgebleven (kilo)meters gebruiken om rustig uit te bollen en uiteraard sluiten we af met een Brugse Zot, of wat had je gedacht? ๐Ÿ˜‰
Target? 11,50km. Moet haalbaar zijn toch?

Het trailseizoen

Amper een maand later en we beginnen het trailseizoen (North C Trail even niet meegeteld) met een gigantische klepper: onze jaarlijks afspraak in Landal Hoog Vaals aan het drielandenpunt Nederland-Duitsland-Belgiรซ voor 3 dagen eat-sleep-run-repeat op de XTrails Vaals van SportEvents. Zaterdagย Etappe 1 van 25km, ’s nachts de nighttrail van 19km en op zondag dan de onovertroffen Vaalserbergtrail van 23km. Maandag heb ik verlof genomen ;-).

GUARDO20160828_113733 - EditedEen maandje later vind je ons op de La Chouffe Trail in Houffalize. Ook dat is een deel van een XTrails evenement maar om het toch een beetje gezond te houden, beperk ik het tot die ene run. Bovendien zullen we in die periode een pak werk hebben met het in orde brengen van de kamer van onze mini-loper dus moet ik daar ook even rekening mee houden toch?

Een derde trailrun die nu al op de planning staat is ondertussen ook zo’n klassiekertje geworden: Trail Des Fantomes, 33 van de mooiste (en zwaarste) kilometers van het hele jaar. Meestal blijven we dan een paar dagen in een tentje op de camping, de kans is klein dat het dit jaar anders wordt :-).

Vermoedelijk komen er nog wel een paar runs bij van lokale joggingclubs, maar dat moeten we allemaal nog eens bekijken.

Mini-loper in aantocht!

En daarmee zal er voor mij ook even een pauze ingelast worden op wedstrijden: na Trail Des Fantomes bereiden we ons helemaal voor op de komst van onze mini-loper en de organisatie van ons eigen gezinnetje. De trainingen blijven uiteraard verder lopen maar de eerste wedstrijden zullen waarschijnlijk voor december of zo zijn.

I’ll keep you updated tegen dan ๐Ÿ˜‰

Een gedachte over “reclame – Hardloopdoelen tussen marathon en mini-loper”

Reacties zijn gesloten.