Running

DVV Antwerp 10 Miles

Ik keek er al weer even naar uit: de eerste lange run na NN Marathon Rotterdam! Normaal zou ik die niet lopen op de DVV Antwerp 10 Miles want mezelf kennende zou ik me weer laten meeslepen door het publiek en de muziek en zou ik uiteindelijk toch weer beslissen om een gooi naar mijn PR te doen… Niet verstandig in de eerste 26 dagen, zoals jullie ondertussen al weten.

IMG_0640Maar toen loopbuddy Yoshi afkwam met het voorstel om samen te lopen, was er weinig reden om niet naar het feestje te gaan natuurlijk ;-). En een feestje is het wel, daar in Antwerpen! OK, toegegeven, Rotterdam komt op de eerste plaats van ambiance maar Antwerpen weet toch ook heel goed hoe ze van een wedstrijd een loopfeest kunnen maken: 40.000 man/vrouw aan de start, 16.1km over snelwegen, onder de Schelde en langs de kaaien, de grootste expo om op voorhand in rond te dwalen en een fantastische organisatie op en rond het parcours. Yep, ik ben fan!

Nu goed, het werd dus een rustig loopje, alhoewel de buddy er toch wat meer tempo in hield dan ik verwacht had. Bij deze: congrats maat,super-prestatie van je! En een superprestatie vooral in de Waaslandtunnel waar we helemaal op het einde van de wedstrijd nog eens op ons gemakske (nou ja) bijna 200 man voorbij gestoken hebben. Codewoord: doseren… Dan moet je niet wandelen tijdens die 800m lange klim naar het licht aan de einde van de tunnel ;-).

IMG_0632Ik kan het trouwens iedereen aanraden om zo af en toe eens een evenement mee te lopen zonder prestaties in het achterhoofd: gewoon genieten van de sfeer, de uitzichten, het publiek en de ambiance. De Urban Trails zijn natuurlijk het ideale concept daarvoor maar ook een 10 Miles zo 2 weken na je marathon of om het even welke andere wedstrijd natuurlijk. Je beleeft het evenement op een heel andere manier.

Alleen die vervloekte marathonlopers… die zie je dan finishen terwijl je op weg bent van het station naar linkeroever… Kijken mag, zelf meelopen niet. En dat piekt hoor! Tijd dat we ons snel terug inschrijven voor een nieuwe 26.2 miles! 🙂
Heb jij de marathon-afstand gelopen gisteren? Hoe was em? Wanneer gaan de inschrijvingen open? 😉

2 gedachten over “DVV Antwerp 10 Miles”

Reacties zijn gesloten.