Running

LaChouffe Trail 2017

(uitgelichte afbeelding : sportevents)

Jullie hadden em nog tegoed: de bespreking van La Chouffe Trail 2017. 28km, 780hm en zelfs 1 UTMB-punt waard. Zoals elk jaar weer meer dan de moeite om 3 uur enkele rit in de wagen te zitten. De reden dat jullie even moesten wachten op mijn tripreport is dat ik eerst even wou zien hoe mijn heup het er van af bracht na zo’n eerste zware inspanning na mijn valpartij op XTrails Vaals vorige maand.

Goed, first things first. Na 4 weken heel veel rusten en één kort loopje van 5km begon ik een beetje schrik te krijgen dat het toch niet zo heel snel in orde zou komen met die heup van me. Er bleef altijd wat pijn hangen en ik voelde dagelijks toch wel een keer zo’n harde klik in mijn heup als ik een draaibeweging maakte. De huisarts had me aanbevolen toch nog even langs een specialist te gaan maar de enige met vrije consultaties bleek “onverwacht” even geen vrije consultaties te doen dus werd het vingers kruisen en gewoon starten aan die run.

IMG_1006De hele zaterdag van dat weekend zijn we in de weer geweest, je weet wel: baby op komst en zo van die dingen… En de hele zaterdag heb ik niet de minste last gehad van pijn of rare, klikkende geluiden. Ook die zondagmorgen leek alles perfect te zijn, de hoop op een pijnvrije run was dus groot :-). Drie uur in-de-auto-zitten later was het een heel ander verhaal: het duurde een fikse wandeling in Houffalize voor de heup weer een beetje mee wou werken. Vreemd toch: hoe meer ik rust, hoe meer pijn blijkbaar? Nu goed, rusten zat er toch niet meer in vanaf 10u want dan ging ik van start voor 28km, 780hm, 3 bevoorradingen en een rivercrossing :-).

20150101_1420570En jawel: hoe meer ik bewoog, hoe minder pijn ik had. Rare dingen als je het mij vraagt, maar het belangrijkste was dat ik er zalig van heb kunnen genieten! De loopbuddy had wegens knieproblemen zijn afstand ingekort dus ik moest alleen op zoek naar de pijltjes, ook de conditie had blijkbaar toch wel wat te lijden onder die 4 weken rust… Het resultaat was een stukken hogere hartslag dan vorig jaar en dan nog eens 10 minuten langer onderweg geweest.
Nu ja, we weten hoe het komt en het parcours, de sfeer en de uitzichten waren weer even fantastisch als alle andere jaren, dus je hoort me absoluut niet klagen!

20150101_1320350Ik bereikte uiteindelijk de finish na 4:33:24 met een totaal verbruik van zomaar eventjes 4641kcal… wow… Volgens Polar had ik daarmee genoeg bewogen voor de komende 9 dagen of zo :-D. Maar denk nu maar niet dat ik 9 dagen zal stil zitten hoor! De bedoeling is om de opgelopen conditie-schade zoveel als mogelijk weg te werken tegen half augustus want dan is er Trail des Fantomes met 33km en 1200hm. Das nog een ander paar mouwen da!

IMG_1007CU binnen 4 weken opnieuw in D’Ardennen dus! 😉
En ondertussen kan je via deze link mijn relive bekijken van de LaChouffe Trail.

Een gedachte over “LaChouffe Trail 2017”

Reacties zijn gesloten.