Running

reclame – Sportmaand juli 2017

Yay! De maand is weer voorbijgevlogen. Het lijkt alsof ik nog maar zes keer gelopen heb sinds de vorige keer dat ik een maandoverzicht opmaakte. Oh wait… ik heb inderdaad maar zes keer gelopen in die periode :-/. Het goede nieuws is wel dat ik de heup terug onder controle heb gekregen en dat het trainen terug vollen bak aangepakt kan worden. Volgende maand mogen jullie dus betere cijfers verwachten :-).

IMG_0990Ondanks alle heupproblemen begon de maand alvast heel goed met een wissel van mijn Polar V800. Het is ondertussen niet meer de eerste keer dat ik de helpdesk moest contacteren dus wist ik ondertussen wel al dat het straffe mannen zijn daar. Alleen hebben ze me deze keer toch wel heel hard verrast: de wissel was supersnel geregeld, zonder discussies en uiteindelijk kreeg ik zelfs het nieuwe model met de nieuwe kleuren als omruil. Netjes opnieuw, zo weet je weer waarom je voor Polar kiest natuurlijk!

Het weekend na de omruil was het tijd voor een eerste testloopje na 5 weken verplichte rust. 5km op een rustig tempo om te zien of het een beetje vol te houden was en na afloop stond het vast dat ik nog een weekje extra zou rusten maar dat ik daarna toch in het startvak van de LaChouffeTrail zou verschijnen. Al bij al werd het dus zes weken rust met de nodige gevolgen voor de conditie… althans zo voelt het toch aan momenteel.

Over de LaChouffeTrail in Houffalize lees je alles in de blogpost die ik er over schreef, ik kan je verklappen dat die uiteindelijk beter meeviel dan verwacht al zorgden de 6 weken rust er wel voor dat ik een pak minder snel liep dan vorig jaar. Nu goed, het was uiteindelijk wel het startschot om terug in mijn trainingsschema te vliegen al was de maand al te ver voorbij om nog goede cijfers uit de brand te kunnen slepen… Dat sparen we op voor augustus ;-).

juli

Dat was het dus hé: 6 trainingen er bij op het lijstje voor een totaal van 7u48. Gelukkig duurde de LaChouffeTrail langer dan vorig jaar :-). In totaal heb ik hierdoor 63 trainingssessies in 2017, goed voor 568km in 72u34. Als je even vergelijkt met vorige maand, zal je zien dat er een vreemde knik in de grafiek zit met deze cijfers, dat komt omdat ik voortaan geen tussenstappen meer gebruik maar rechtstreeks het cijfermateriaal uit Polar Flow kan halen. Blijkbaar gebeuren er rare dingen in de vertaling van Flow naar Endomondo.

Over mijn dagelijkse activiteit kan ik minder klagen: uiteindelijk haalde ik gemiddeld 109% van mijn dagelijks doel, was ik 143 uur actief in juli en zette ik 248.321 stappen voor in totaal 163km. Het slapen moet wel wat beter want met gemiddeld slechts 6u23 slaap per dag (waarvan zelfs maar 4u55 rustige slaap per nacht) geraakt de recuperatie in de knoei natuurlijk. Al merkte ik wel dat het minder sporten geen goed deed aan een mijn nachtrust.

Bon, op naar een beter augustus dus! Wat is jullie tussenstand zo halverwege de zomer?

Een gedachte over “reclame – Sportmaand juli 2017”

Reacties zijn gesloten.