Running

Sportmaand augustus 2017

EINDELIJK! Eindelijk kan ik terug sporten zoals ik het zelf wil :-). OK, toegegeven, de heup werkt in momenten nog niet 100% mee. Vooral tijdens intervaltrainingen merk ik dat die val in Vaals toch niet helemaal genezen is maar al bij al valt het heel goed mee: zowat de hele maand augustus ben ik mijn Polar Running Program kunnen volgen zonder echte problemen. En dat zie je natuurlijk in de cijfertjes hieronder :-).

Op wedstrijdvlak was het iets minder… Zoveel minder zelfs dat ik niet eens een rapportje heb willen schrijven over het hoogtepunt van mijn trailseizoen: Trail des Fantomes 33km. Zoals elk jaar keek ik er keihard naar uit maar al bij de eerste bevoorrading, na nog geen 3u afzien, ben ik uitgestapt. Een combinatie van al wekenlang veel te weinig slapen en twee maanden ondermaats trainen kwamen allemaal samen op het meest ongelukkige moment. Nu goed, uithuilen en terug keihard trainen… Iets wat goed gelukt is als we de cijfers van deze maand eens bekijken :-).

Wat een verschil met voorheen als je de kalender bekijkt: eindelijk terug heel veel rood en amper gemiste trainingen, nou ja, toch vanaf TdF gerekend dan hรฉ ;-).

maand

Zoals je ziet ben ik naast het lopen ook weer hard bezig met de bijkomende trainingen die Polar aanbiedt: mobiliteit, core en kracht voor in totaal 4 trainingen van telkens een 6-tal minuutjes. Ik probeer ze meestal in te plannen op dagen waarop ik niet ga lopen en meestal over de middag, even 6 minuutjes het lijf losgooien en we zijn weer klaar voor deel 2 van de werkdag.

GUARDO20170826_130737Op 26 augustus zie je nog een specialleke: zoals elk jaar zat ik in de kayak als begeleider voor het Vaartzwemmen in Damme. In totaal dobber ik zo een 4-tal uur op het water waarbij ik dezelfde 10km afleg als de langste zwemafstand maar eigenlijk is het maar de eerste 8km echt intensief, daarna is het vooral dobberen en af en toe een paar honderd meter opschuiven. Dat stuk rekenen we dus niet mee als training ;-).

Augustus eindigde uiteindelijk met 20 trainingen voor in totaal 13u37min maar als we even het lopen alleen bekijken (want daar gaat het natuurlijk om) dan komen we uit op 11 loopsessies voor in totaal 86,2km en 10u54min. Daarmee breng ik het totaal voor 2017 op 654km over net geen 80 uur gespreid. Geen topjaar maar wel stukken beter dan juni en juli natuurlijk!

De activity tracker van mijn Polar V800 heeft ook weer wat cijfermateriaal opgeleverd. Ik was 20 uur meer actief dan vorige maand: 167 uur om exact te zijn. Dat leverde 50.000 stappen extra op waarbij ik afklokte op 293.444 voetstappen of 199km. Dagelijks haalde ik zo gemiddeld 9465 stappen en zelfs 120% van mijn vooropgesteld bewegingsdoel (die uiteraard rekening houdt met meer dan alleen het aantal stappen).

Het slapen bleef wel in dalende lijn: ik haal nu nog amper een gemiddelde van 4u56 rustige slaap per nacht… En de baby moet zelfs nog geboren worden!

In totaal heb ik zo 92.070kcal verbrand, omgerekend naar elektriciteit is dat zomaar eventjesย 107kWh of 33EUR aan groenestroomcertificaten als ik een zonnepaneel was geweest :-D. En met diezelfde energie zou ik mijn iPhone zelfs 18.000 keer kunnen hebben opladen.

Zei ik al dat ik gek ben van cijfertjes? ๐Ÿ˜‰

Een gedachte over “Sportmaand augustus 2017”

Reacties zijn gesloten.