Running

Sportmaand september 2017

Jeuj! September! Eindelijk! Wat heb ik uitgekeken naar deze maand… 9 maanden lang :-). Allez, eerder 39 weken en 1 dag, onze mini-loper wou toch iets sneller kennis maken met papa dan origineel gepland ;-).

Dat had natuurlijk ook zijn gevolgen op de trainingsintensiteit maar daar had ik op voorhand al rekening mee gehouden hoor. De week van de bevalling zou ik me helemaal niets aantrekken van sport of gezond eten, de week er na ben ik dan op zoek gegaan naar een nieuw evenwicht in ons gezinnetje en de week er nog eens op moet ik terug aan het werk en moet dat evenwicht terug herwonnen zijn. Nou ja, gedeeltelijk toch, de LSD’s zijn namelijk iets moeilijker in te plannen dan de korte trainingen en daarom vervang ik voorlopig even de lange trainingen door 2 kortere. Ik heb dus al bij al maar anderhalve week aan trainingen gemist… Maar het was absoluut de moeite waard ;-).

Ik heb trouwens nog op de valreep ook nog kunnen meehelpen op Den Halve Van Damme, de jaarlijkse clash der titanen tussen triatlon en duatlon waar ik ondertussen ook al weer een paar jaar meehelp als vrijwilliger. Dat was dan ook het enige evenement want na Trail Des Fantomes stonden er voor mezelf geen wedstrijden meer op de planning, zelfs geen LMML of Runway-Run dit jaar dus.

De maand is bijgevolg gestart met drie goede weken en daarna wat minder, maar dat mocht dus deze keer:okt2017+

September werd op die manier afgesloten met 12 sportsessies voor in totaal 8u56min. Daarvan waren er 8 loopsessies voor 8u27min en in totaal 71,2km. Gezien de gezinsuitbreiding ben ik nog aangenaam verrast van dit resultaat. 2017 klokt voorlopig af op 96uur sporten waarvan 733km gelopen werd.

De activiteitstracker heeft het wel wat drukker gehad met de baby er bij… Ik dacht dat het rustiger zou zijn maar niet dus: er wordt blijkbaar wel wat heen en weer gelopen voor zo’n kleine pagadders ;-). Dagelijks haalde ik gemiddeld 8868 stappen, was ik iets meer dan 5u actief en verbrandde ik hierbij 2899kcal. Goed dus voor gemiddeld 109% van mijn beoogd doel. En met een gemiddelde van 4u55min rustige slaap per nacht, scoor ik maar één minuutje minder dan in de laatste maand zonder baby X-D.

Op die manier verzamelde ik 163km in oktober… Genoeg om helemaal tot aan de Kralingse Plas in Rotterdam te geraken. En die kennen we dan weer van onze laatste marathon natuurlijk… Waar is de tijd :-).

Over de marathon gesproken: zoals je in een vorige blogpost kon lezen ben ik volop bezig met dat vetpercentage te laten zakken met een sub4 in 2018 als einddoel. Benieuwd hoe het daarmee staat? Je ziet het op de grafiek hieronder :-).

IMG_1265

2 gedachten over “Sportmaand september 2017”

Reacties zijn gesloten.