Running

Hoe zou het nog zijn met… mijn heup?

Een oproep van de brandweer om 3u en een kat die denkt dat de dag gestart is wanneer je om 5u terug thuis komt… Meer heeft een mens niet nodig om een vroege-morgen-blogpost te schrijven, toch? En aangezien jullie nog geen jaarstatistieken hadden gekregen van al mijn loopwerk, was dat natuurlijk het uitgelezen moment!

IMG_18502017 was een fantastisch jaar op persoonlijk vlak maar sportief gezien liep het niet helemaal niet zoals ik het zou gewild hebben. Het begon al eind 2016 met ons auto-ongeval waarna ik een paar weken last had van mijn nek. En het eindigde op oudejaarsavond met een valpartij van de trap… Nuchter dan nog wel, want het feestje was nog niet eens begonnen!

En tussenin, ergens in juni, was er mijn fameuze valpartij tijdens de Nighttrail van de X-Trails in Vaals. Eentje die me een paar weken buiten strijd heeft gehouden en waar ik een half jaar later nog altijd last van heb. In een vorige post had ik jullie al gezegd dat de dag na de valpartij via de huisarts op Spoed ben beland maar dat er op de foto’s gelukkig geen breuk te zien was. Met die informatie belandde ik 6 maanden later uiteindelijk toch bij de specialist die uitging van een scheur van mijn labrum wat met een ingreep na het loopseizoen op te lossen zou zijn. Een CT en RX later bleek het toch een paar andere mouwen: er was wel degelijk een breuk te zien op die heupkom van me! Dat verandert natuurlijk alles want  per direct werden alle tempoloopjes, intervals, fartleks en trailruns verboden tot eind september. Weg dus X-Trails, Marathon van Antwerpen, Trails Des Fantomes, North C Trail en mijn idee om volgend jaar onder de 4 uur te duiken op de marathon…

In 2018 hoef je dus niet uit te kijken naar raceverslagen… die zullen er niet al te vaak komen vrees ik. Anderzijds heeft de specialist me wel aangeraden om wat vaker te zwemmen en te fietsen… Kijk, laat dat nu eens geen straf zijn voor me want ik zat al een paar jaar met het idee om die fiets terug van de haak te halen :-). Lopen mag gelukkig nog wel, zelfs lange afstanden zijn me (onder voorwaarden) niet verboden. Wat wil zeggen dat mijn ambitie om die marathon onder de 4u te krijgen nog helemaal niet opgeborgen is. Alleen zal het niet voor 2018 zijn.

OK, dat was even vooruit kijken, maar ik had jullie ook een jaaroverzicht beloofd toch? Hier komen de cijfertjes! 🙂

Uiteindelijk heb ik 128 keer getraind wat goed was voor 117u24min. Gemiddeld duurde een sessie 55 minuten. Alles samen legde ik (slechts) 883,2km af met een gemiddelde van 6,9km per training… Niet wat ik gehoopt had natuurlijk. Maar alles samen was dat wel goed voor 84482kcal of evenveel als 143 bakken frieten met mayonaise! Ho, wacht even: ik heb dus 128 keer getraind om 143 bakken frieten weg te werken? Dan mag ik na elke training gewoon naar de frituur of wa? 😀

De doelen voor 2018? Daar ga ik maar niet te gek in doen zeker? Als ik nu eens ga voor gemiddeld 3 duurtrainingen per week, wat de sport ook is? En in het najaar, als alles goed gaat, dan ga ik met begeleiding aan de slag om die marathontijd onder de 4 uur te krijgen. Sounds like a plan?

2 gedachten over “Hoe zou het nog zijn met… mijn heup?”

Reacties zijn gesloten.