Running

Sportmaand januari 2018

Januari wordt er eentje om niet snel te vergeten. Na 7 maanden constant afvragen wat er nu fout was aan die heup na mijn valpartij in Vaals, is er eindelijk duidelijkheid gekomen. Voor wie het gemist heeft: in tegenstelling tot wat men eerst dacht, is mijn heupkom dan toch gebroken en blijkbaar zou dat toch vrij ernstig zijn. Na 7 maanden vrolijk (nou ja) rondhuppelen, leek me dat eigenlijk allemaal wel mee te vallen, zo’n gebroken heup hoor :-D. Maar goed, per direct is het lopen dus op een serieus lager pitje gezet en wordt de ambitie om #breaking4 te behalen op de marathon vooruit stroomafwaarts (brandweer-grapje) geschoven naar 2019. Het voordeel is wel dat ik nu een reden heb om wat vaker terug de fiets (en skeelers?) boven te halen wat op lang termijn dan ook weer zijn voordeel zou moeten geven bij het lopen. Variatie loont, weet je wel!

Maar goed, januari dus. De eerste maand #rehab voor deze #injuredrunner en dus rustig aftasten hoe de heup reageert. Al bij doet die het dus heel goed, dankjewel om te vragen :-).

maandoverzicht

Kijken we naar de kalender, dan zien we dat het sporten zich deze maand beperkt heeft tot fietsen op de rollen en, jawel, koppeldans! Een verrassing voor de lezers? Maar waarschijnlijk niet voor familie en vrienden die er bij waren op de openingsdans van ons huwelijksfeest ;-). In 2017 hebben we stiekem dansles gevolgd en we moeten toegeven dat we er ons wel mee amuseerden. In 2018 doen we dus gewoon door. En ja, dat telt echt wel als cardio-training, neem het van mij aan!

In totaal kwam ik zo aan de (luttele maar o zo fijne) 6 uur sporten verdeeld over 8 sessies. Genoeg om 3619kCal te verbranden of evenveel als die LED-lamp van 3W bij je thuis verbruikt zal hebben tussen oudejaarsavond en valentijn… Als je die dag en nacht zou laten branden.

trainingoverzicht

Wat de totale beweging van deze maand betreft, zou het nog wel wat beter gekund hebben… Ik haalde gemiddelde slechts 75% van mijn doel, maar dat heeft natuurlijk te maken met het beduidend minder sporten. Anderzijds haalde ik wel nog altijd bijna 139km aan het stappen, genoeg om 84.692kCal te verbranden, of evenveel als een biefstuk van 67kg… Hmmmmm, op de grill! 😉

 

 

Een gedachte over “Sportmaand januari 2018”

Reacties zijn gesloten.