Running

Sportmaanden februari en maart 2018

Ups & downs, ups & downs, ups & downs… Het leven van elke loper maar ik breek volgens mij wel records in die discipline de laatste maanden :-). Januari was een down met mijn eerste maand rehab, februari was een gigantische up met eindelijk een mooi evenwicht tussen bewegen en herstellen en in maart duikelde alles dan weer naar beneden dankzij die stomme buikloop-overgeven-keelpijn-hoofdpijn-terugbuikloop-hoest-ohdaarisdiehoofpijnterug-opnieuwovergeven-… die ondertussen al meer dan drie weken aanhoudt.

Nek-check is voor mij heilig en die faalde elke keer opnieuw de laatste drie weken. Sinds gisteren is er wel verbetering merkbaar dus misschien kan ik straks wel eens kijken of het eindelijk lukt om met mini-loper een eerste buggy-run te forceren? Ik kijk er naar uit!

Screenshot 2018-04-01 at 10.06.55

Ziet er niet slecht uit in februari hรฉ? Veel afwisseling ook: fietsen op de rollen, ballroom, wandelen, lopen en de extra oefeningen van Polar. Veel variatie en best wel een netjes gevulde agenda op die manier. In totaal ben ik er zo in geslaagd om 20 keer te sporten op 28 dagen. Dat brengt het totaal op 13u 31min maar amper 5976kCal.

In totaal haalde ik een gemiddelde van 87% van mijn dagelijks activiteitsdoel en had ik daarvoor 244.775 stappen nodig die me 153km ver brachten, even ver dus als de afstand tussen Brugge en Hasselt, alstublieft! ๐Ÿ™‚

Maart ziet er dan weer helemaal anders uit…

Screenshot 2018-04-01 at 10.13.40

Ballroom hebben we niet laten vallen… We moesten nog net niet naar het toilet rennen tussen twee liedjes maar we wilden persรฉ niet opgeven :-). De rest is dus sinds North C Trail op pauze gezet en hopelijk kan ik straks voor het eerst weer even kijken of het lopen wat wil vlotten.

In totaal zijn we uiteindelijk maar uitgekomen op een dikke 5 uur trainen wat goed is voor een fantastische 2583kCal… evenveel als ik anders op รฉรฉn dag verbrand dus. Dankzij twee keer als crewlid mee te werken met SportEvents (en wat andere uitstapjes natuurlijk) is mijn aantal stappen deze maand wel uitgekomen op 226.788 wat goed is voor 127 km. Op zich niet mis voor iemand die al een halve maand in zijn zetel ligt te liggen, toch?

Voor april moet ik dringend een tandje bijsteken. Hopelijk blijft de nek-check positief en kan ik het trainen terug opbouwen want er staat toch wel wat op het programma nog… 6 mei wandelen we de halve marathon Great Peace Walk en vanaf 1 juni start ik terug een loopschema op weg naar de 31k Challenge in Disneyland. Niet voor toptijden deze keer, gewoon rustig de heup terug de kans geven om afstanden op te bouwen zodat we in 2019 eindelijk terug aan de start van een marathon en van trailruns kunnen staan!

Hoe was jullie sport-winter? Of was het een winterslaap en is het nu tijd om er terug in te vliegen?