Running

Race report – RunDisney Disneyland Paris 2018

Oeps! Zit ik hier al de hele week RunDisney-foto’s te bekijken op Instagram en race reports van al die collega-lopers te lezen dat ik bijna zou vergeten om mijn eigen report online te plaatsen… Daar moet ik dan maar snel verandering in brengen 🙂

Afgelopen weekend was het weer zover! Voor de derde keer ging in Disneyland Paris het RunDisney-weekend door. Vorig jaar had we één editie moeten overslaan wegens een geplande gezinsuitbreiding 🙂 maar dit jaren wilden we er absoluut terug bij zijn, inclusief gezinsuitbreiding haar allereerste wedstrijd dan nog wel ;-). Het feestje in 2016 waren we namelijk nog lang niet vergeten!

Dus, inschrijven maar! Voor de volledige rimram natuurlijk, want voor half werk gaan we niet! Met de “hele rimram” bedoel ik dus de 36k-challenge en een 100m babyrun wat wil zeggen dat mijn runningbuddy en ikzelf (foto hierboven linksonder) op vrijdagavond in het startvak stonden voor de 5K, onze vrouwen en mijn schoonzus (foto hierboven rechtsonder) op zaterdagochtend de 10K moesten overwinnen, Yinthe als één van de jongste deelnemers meedeed aan de 100m kidsrun (je moest 1 jaar zijn en zij was er 1 jaar en 2 dagen :-D) en dat Yoshi en ikzelf dan op zondagmorgen terug aan de start verschenen voor de halve marathon. #FitFamily op zijn best dus ;-).

Race 1: Disneyland Paris 5K – Family Run

OK, even duidelijk maken voor jullie verder lezen. Vergeet de definitie van een “race”. Op RunDisney-evenementen ga je niet voor een PR maar sta je in wachtrijen aan te schuiven voor een foto met je favoriete figuren, gebruik je niet je meest geavanceerde loopkledij maar ben je verkleed in thema en je mag al helemaal niet verbaasd zijn als er op de halve marathon iemand na de eerste 300m al begint te wandelen voor de rest van de afstand… Het gaat om de beleving dus, niet om de wedstrijd op zich.

En die beleving was er, neem het van mij aan! Het thema zelf lag mij iets minder, ik ben helemaal geen Marvel-fan, maar dat is eerder mijn probleem dan dat van Disneyland. Wat me wél opviel was dat het aantal photostops dit jaar sterk beperkt was op deze eerste race… Duimen dat dit niet voor het hele weekend zo zal zijn.

Je kunt het goed zien aan mijn hartslag. Dit jaar kozen we voor de taktiek: SPRINTJEUH – aanschuiven – SPRINTJEUH – aanschuiven enzoverder… En dan merk je dat er amper 4 dipjes zitten in mijn hartslagcurve… 4 photostops dus op 5km, best wel weinig voor een belevings-wedstrijd.

Screenshot 2018-09-28 at 08.26.55

In 2016 was het een heel ander verhaal. Toen liepen we rustig van de ene figuur naar de andere met als gevolg dat we van de ene (tijdelijk) gesloten wachtrij naar de andere hopten. Niet fijn natuurlijk, anderzijds waren er toen wel zodanig veel figuren dat we nog een pak meer foto’s hebben gescoord. Tel even mee hieronder. We hebben dus twee heel lange stops, dan een 4-tal dipjes waar we weggestuurd werden. Twee photostops en even slecht contact van de hartslagsensor en daarna merk ik nog 2 dipjes waar we amper hoefden aan te schuiven en net voor de finish nog eentje met een korte wachtrij. Alles samen dus 11 photostops op dezelfde afstand. Dat lijkt er beter op toch? 🙂

Screenshot 2018-09-28 at 08.30.07

Maar, voor alle duidelijkheid, dat is helemaal géén reden om je volgend jaar niet in te schrijven! De race zelf was uiteraard weer magisch: het hele park verlicht, overal castmembers, attracties die leeg draaien om de sfeer er in te houden, backstage-passages, fantastische bevoorrading (op een 5k!) en natuurlijk een super-sfeer die je alleen bij RunDisney tegenkomt :-).

View this post on Instagram

What a wonderful day at @rundisney in @disneylandparis ! We went to the expo to collect all our bibs and in the evening it was time for our first run. @monbailliuyoshi and I went for our fastest start ever so we were in front of all the cues at the photostops… Not a good idea to repeat that in the half marathon 😉. Now it's time to sleep and tomorrow we go for a 100m babyrun 😍. Yep, her name is on the wall of fame as you can see 😎. . Wat een fantastische eerste dag op #rundisney in #disneylandparis ! Samen met mijn buddy @monbailliuyoshi een vliegende start genomen op de 5k zodat we de wachtrijen voor konden blijven aan de fotostops. Het heeft gewerkt maar het is zeker geen aan te raden taktiek voor de halve marathon zondag 😆. Nu even wat slaap inhalen en morgen staat ons kleinste spookje dan in het startvak van haar allereerste wedstrijd! Spannend!! 😍 Uiteraard zien jullie het ook weer life op Instagram Stories! . #fitfamily #WeAreBack #winnerstrainloserscomplain #sportersbelevenmeer #nevernotrunning #marathon #breaking4 #marathontraining #belgiumrunners #belgianrunners #runrunrun #sport #instarunners #hardlopen #runnersofinstagram #runningaddict #runhappy #runforfun #loverunning #runnerscommunity #nnrunningclub #PolarV800 #PolarBenelux

A post shared by Didier Salembier (@on8sd) on

Race 2: runDISNEY KIDS RACES 100m

IMG_20180922_111945 (1)Tot de allerlaatste dag hield onze miniloper het spannend: zou ze nu net wel of net niet zelfstandig over de finish kunnen stappen? Het werd “net niet” maar dat maakte de fun er helemaal niet minder om. Met Prince Charming die de twee handjes van een mini-versie van Snow White vasthield, scoorden we 100 meter non-stop Aaaah’s en Ooooh’s en si-mignon’s terwijl mini-loper met de grootste smile ever haar eerste wedstrijd uitliep :-D. OK, laten we niet overdrijven… ze liep hem niet helemaal uit maar dat arme kind was ook nog maar 1 jaar en 2 dagen oud! Dan is 100m zoiets als een halve marathon voor ons of zo! De eerste 50m heeft ze wel keihard haar best gedaan, dan heb ik haar een meter of dertig op de arm genomen omdat de beentjes zodanig moe waren dat ze maar bleef struikelen en uiteindelijk heeft ze ook nog de laatste 20m zelf gelopen (voor de finish-foto natuurlijk, heel haar papa!). Ondertussen zit ik mezelf nog altijd af te vragen waarom ik onder dat kostuum mijn volledige looptenue aanhad… Inclusief HerzogMedical-sokken… Wedstrijdstress of zoiets?

Race 4: Disneyland® Paris-Val d’Europe Half Marathon

Yay! Het echte werk! Bovendien een belangrijk moment voor mij aangezien ik al maanden zit te zeggen dat ik dit zie als het eindpunt van mijn rehab na mijn gebroken heup op de X-Trails in Vaals. The only way is up vanaf nu :-).

Om te beginnen met de harde waarheid: de organisatie is een bende sadisten… Voila, ik heb het gezegd! Het startschot is zomaar eventjes om 7u ’s morgens! Wat dus wil zeggen dat je zeker tegen 6u in je startvak moet staan als je een beetje de wachtrijen wilt beperken bij de photostops. Wat wil zeggen dat je ten laatste om 5u30 moet vertrekken uit je hotel naar de parking van het park. Wat wil zeggen dat je zomaar eventjes om 4u30 uit je bed moet om te ontbijten! Echt hé: sadisten, ik zeg het je!

Maar toegegeven, het was het wel waard hoor ;-).

Alhoewel ik al de hele tijd zit te verkondigen dat het geen wedstrijd is maar een beleving, geef ik je toch nog even de wedstrijdinfo mee. Om te beginnen is het de enige wedstrijd met tijdopname en waarvan je er mag uitgaan dat de afstand ook daadwerkelijk klopt. De bevoorradingen zijn ruim opgezet, heel goed verzorgd, elke 2.5km (!) en afwisselend voorzien van water en water-sportdrank-koek. Je hoeft dus helemaal niets zelf mee te brengen en volgende keer neem ik dan ook helemaal geen rugzak meer mee tijdens de run. Er is weinig bepijling langs de weg maar dat is ook helemaal niet nodig aangezien je in een constante stroom van lopers zit en dat het parcours heel goed afgezet is met seingevers, nadars, linten, enzoverder, je kunt dus niet missen. De eerste 7km zijn vrij vlak (doorheen het park en backstage) maar daarna zitten er toch een tweetal lange-langzame klimmen in die even kunnen inhakken op je spieren. Voor een PR ga je dus beter naar Berlijn dan naar RunDisney :-).

Je kunt het ook mooi zien aan mijn Polar-statistieken:

Screenshot 2018-10-03 at 09.57.41

Ik heb mijn cursor geplaatst net bij het verlaten van het park. Zoals je ziet zitten alle dipjes in de hartslag (bij de photostops dus) in de eerste 7km en in de grijze grafiek zie je dat dat hele stuk ook compleet vlak is. Na het verlaten van het park zijn er geen photostops meer en is het genieten van het lopen, de sfeer, de omgeving en de zalige kilometers in je benen. Je merkt in de grijze grafiek wel de twee beklimmingen waarover ik het had. Niets onoverkomelijk, maar wel goed om in je achterhoofd te houden.

En dan komt nu de vraag naar de foto’s van de photostops waarschijnlijk? Ik zou ze graag allemaal online plaatsen in dit verslag maar we zullen nog even geduld moeten hebben… Op de één of andere manier is er dikke puree met onze PhotoPass en zijn de mannen van FujiFilm hun uiterste best aan het doen om het allemaal opgelost te krijgen. Ik hoop dan ook dat ik snel dit paragraafje kan uitvegen en vervangen door een pak meer foto’s van onderweg :-).

Gelukkig heb ik wel een aantal foto’s met mijn eigen GSM genomen en kan ik die vanuit Instagram delen met jullie. Geniet ondertussen al van deze dan :-).

View this post on Instagram

Back to reality: #rundisney is over and we're no longer in the magical bubble called #disneylandparis . But it was an amazing weekend! On #sundayrunday we took part in the #halfmarathon . Taking all the photostops and enjoying the backstage passages made it impossible to break our PR but we weren't even thinking that 😃. And did you see the last pic? That will be an amazing #medalmonday tomorrow 😍. . Terug naar het normale leven: @rundisney is voorbij en we zijn al weer een paar uur weg van het magische @disneylandparis , jammer genoeg. Gelukkig konden we het weekend afsluiten met een hoogtepunt: de halve marathon! Geen nieuwe records maar dat was ook helemaal niet de bedoeling. Geen enkele fotostop missen en onze ogen uitkijken backstage was een veel grotere uitdaging vandaag 😎. #medalmonday wordt er eentje om je vingers bij af te likken, check maar eens de laatste foto 😍. . #fitfamily #rundisney #rundisneyfrance #disneylandparis #WeAreBack #winnerstrainloserscomplain #sportersbelevenmeer #nevernotrunning #marathon #breaking4 #marathontraining #belgiumrunners #belgianrunners #runrunrun #sport #instarunners #hardlopen #runnersofinstagram #runningaddict #runhappy #runforfun #loverunning #runnerscommunity #nnrunningclub #PolarV800 #PolarBenelux

A post shared by Didier Salembier (@on8sd) on

Volgend jaar opnieuw? De kans is groot ja! Wie komt er dan nog? En hoe loop je verkleed?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.