[06/04/2009] Disneyland Resort Parijs (12MB)

All right, welkom op het eerste tripreport van de nieuwe reeks. Nieuwe reeks? Tjah, op het eerste zicht zal je misschien niet veel verschil merken met al de voorgaande TR’s maar als je nog even verderleest, zal je snel merken wat ik bedoel ;-).

Het begint een gewoonte te worden hรฉ om regelmatig eens met Heidi naar Disneyland te trekken? De laatste tijd begint het trouwens sowieso een gewoonte te worden om naar Disneyland te trekken: ’t is jandorie al de derde keer op 6 maanden tijd! Tijd om er de rem op te zetten, de volgende keer is nu echt wel met mijn verjaardag: eind oktober!

’s Morgens vroeg uit de veren want naar goeie gewoonte was het de bedoeling dat ik Heidi oppikte bij haar thuis zo rond kwart, twintig na 6. Aangezien er heel wat nieuwe shows te verwachten waren (Mickey’s Magical Party Time is gestart!), had ik me de laatste dagen al goed zitten voorbereiden door wat reservebatterijen te voorzien, een extra geheugenkaartje klaar te maken en mijn draagbare harde schijf in orde te zetten om mijn kaartjes op tijd te kunnen legen. Veel meer dan inladen en wegwezen hoefde ik dus niet te doen die morgen :-).
De weg ging relatief vlot. Wel een beetje drukker dan anders en vooral rond Rijsel een drukte van jewelste, maar al bij al konden we nog goed doorrijden en waren we tegen 10h waar we moesten zijn: op de parking van New York! Euh… en er terug af… blijkbaar is die helemaal volzet. Yak, dat belooft naar drukte :-(.
Dan maar teruggekeerd naar de Sequoia Lodge en ons daar geparkeerd, plaspauze gehouden, zitten twijfelen of we al dan niet onze jas zouden meenemen en uiteindelijk vertrokken naar Studio’s om daar mijn ingangsticket te kopen.

Ow man… Wat een drukte! Het zag er echt naar uit dat we niet teveel zouden moeten denken aan attracties: reuzefiles bij de tassencontrole, alle bussen stampvol, wachtrijen zover je kon zien aan de ticketverkoop bij Disneyland Park en overal een drummen van mensen waar je ook maar keek. Zoals meestal was het gelukkig een stuk rustiger bij Studios dus kochten we daar ons ticket. BTW: is dit een goedgekeurde Hidden Mickey? ๐Ÿ™‚

In de wachtrij begon ik me zo langzamerhand af te vragen of het wel zo verstandig was om opnieuw te kiezen voor een ticket en niet direct voor een abo. Akkoord, gezien het aantal keren dat ik de laatste maanden gekomen ben, was het sowieso beter geweest, maar dat is het verleden. Hmmm, twijfel… .
Maar goed, geen tijd voor twijfel: de hoogste tijd om ons een weg te banen door de meute volk en ons proberen binnen te wringen in het Disneyland Park om onze dag echt te starten :-). En starten deden we natuurlijk in Main Street met het kijken naar de nieuwe versiering. Niet echt helemaal ons ding… eigenlijk misten we allebei de kandelaars een beetje.

Omdat we er van uitgingen dat het toch te druk zou worden voor attracties, besloten we in afwachting van de eerste shows gewoon wat rond te wandelen en sfeer te proeven. Maar aangezien er heel weinig volk stond bij IASMW, hield niets ons tegen om het klimatiseren wat te versnellen en te genieten van deze attractie waar je elke keer wel iets nieuws ontdekt.

Hmmmm, als de wachtrijen dan toch meevallen… Waarom niet direct doorlopen naar Pirates en eens zien of onze Liftboy uit pure heimwee terug Piraat geworden is ;-)? En je raadt het al: ook hier weer bijna geen wachtrij! Schitterend, snel profiteren van het moment voor iedereen hetzelfde idee krijgt.

Yo-How, Yo-How, a pirates life… Oeps, sorry, ik liet me even gaan!
Ondertussen kreeg Heidi reuzehonger (tjaaaaah, ik had die morgen wel ontbeten hรฉ :-D) dus in Discoveryland snel een reuzehotdog besteld… en kregen we nog een gratis warme drank er bovenop. Euhm… met Kerst was dat wel leuk maar nu lopen we met opgestroopte mouwen, kan dat niet geruild worden voor een ijsje of zo? ๐Ÿ˜‰

Owkey, de hoogste tijd voor het echte werk: Stitch komt er aan! Snel doorlopen naar Place a la Dance dus en genieten van het spektakel met de hete adem van camera’s in onze nek… Bah, ik wil ook een perskaart, die krijgen echt wel fantastische plaatsen hoor!

Of ik de show de moeite vind? Tuurlijk is die show de moeite, wat een vraag ;-)! Je merkt dat ze zich eerder richten op de jongere leeftijdsgroep maar zelfs ik blijf het meer dan de moeite vinden om die te bekijken. Alleen jammer dat we op een verkeerde plaats stonden voor de foto’s. Misschien moeten we toch nog maar eens terugkomen om nieuwe foto’s te nemen? Neje, FOEI! De afspraak is wachten tot je verjaardag! *zucht*
Direct aansluitend konden we trouwens door naar Central Plaza voor Place a la fete: HET feest van de dag met Mickey en al zijn vrienden!

Ook hier willen jullie waarschijnlijk mijn mening weten over de show? Op zich zit die heel mooi in elkaar. Niet echt magisch of vol verhaal maar gewoon leuk en feestelijk. Het podium is gigantisch groot waardoor je vanop elke plaats dicht bij de characters komt maar waardoor je nooit in staat bent om een volledig beeld te krijgen van het verhaal en waardoor het centrale dansgebeuren zo heel veraf lijkt… Dat merk je trouwens ook aan de foto’s, niet? Ah, al bij al blijft het natuurlijk wel een aanrader. Of wat had je gedacht? ๐Ÿ˜‰

Even kijken naar de klok… De hoogste tijd voor wat characterspotting in Woody’s maar toch eerst even onze fastpassen bovenhalen bij Buzz. Tot nu toe is het me nog nooit gelukt om Heidi te verslaan maar ook deze keer begin ik er met goeie moed aan… Tot voorbij de eerste zone want vanaf dan vliegen haar punten weer sneller de hoogte in dan dat ik op het schietknopje kan drukken. Hoe doet ze het toch?!? 108900 punten vind ik op zich niet slecht maar natuurlijk niet te vergelijken met de 162200 van Heidi :-(. Misschien moeten we toch maar eens extra naar het park komen om nog wat te oefenen? Misschien moet ik dus toch maar even overwegen om een abo te nemen? Niet? Ja? Nee? Ja? Terwijl ik zit te twijfelen is Heidi al lang plannen aan het maken voor de komende maanden alsof zij reeds het antwoord wist nog voordat ik het zelf besefte. Bangelijk :-).

Ok, snel naar Woody’s Roundup. Euh… of toch bijna: Minnie’s Party Train was er net, dus toch maar snel even wat foto’s genomen :-).

En nu uiteindelijk dus toch naar Woody’s :-). Zalig genietend van het zonnetje terwijl we stonden aan te schuiven in de wachtrij. Die temperaturen voelden echt wel zomers aan! Gelukkig dat we ons toch nog licht gekleed hadden.

Ah *zucht*, waarom twijfel ik eigenlijk? Met mijn verjaardag kom ik toch nog twee dagen dus eigenlijk heb ik dan al mijn Fantasy Pass terug gewonnen. En als we allebei een abo hebben, wat houdt ons dan nog tegen om af en toe eens terug te keren? Dan kunnen we Stitch opnieuw fotograferen, kan ik haar misschien ooit nog wel eens verslaan bij Buzz, is de drukte geen reden meer om ’s zomers niet te komen kijken naar het vuurwerk en zijn we zeker van een fantastische dag, wanneer we ook maar willen. Ik doe het! Straks gaan we de inkomkaart inruilen voor een jaarpas!
Maar eerst nog even bij de Party Train van Minnie langsgaan :-). Als twee doorwinterde DLRP-freaks stonden we netjes op Central Plaza te wachten tot het treintje zou passeren… Rijdt die dan niet weg via Discoveryland? Daar stonden we mooi voor choco :-D.Gelukkig heb ik toch nog een paar foto’s kunnen nemen.

Bon, de twijfel is weg en we zitten vlakbij het bureau, waarom nog langer wachten? Passeport Annuel: here I come! Ojee, als 2009 geen Disney-tastic jaar wordt, dan weet ik het echt niet meer! ๐Ÿ™‚

Time check: almost 16h… Tijd voor La Descente Des Marches dus. De parade laten we vallen, die hebben we nu echt wel al vaak genoeg gezien en bovendien hebben we allebei een jaarpas, dus kunnen we volgende maand gewoon terugkeren, niet? ๐Ÿ˜‰

All right, afsluiten die handel en verhuizen naar Studio’s! Hopelijk is die nieuwe jaarpas al actief anders heb ik daar wel een probleempje :-). Gelukkig ging alles zo vlot als het maar kon en stonden we een paar minuten later te genieten van het optreden van de Wildcats in High School Musical. Maareuhm… niet zonder eerst eens de brandschade te gaan bestuderen in de RnRC natuurlijk :-). Owjah… en eerst een bezoekje aan Stitch Live! Een bezoekje om snel weer te vegeten aangezien het mijn beurt was om grandioos voor aap te staan. Tikietikietikietikietikietikietikie… en dan moet ik begrijpen dat hij mijn naam wil weten? :-D. Nou goed, het scheelde niet veel of ik mocht terug het intergalactische gevang in maar zelfs dat zou zo erg nog niet geweest zijn als dat wat mijn collega-slachtoffers te verduren kregen: dansjes vooraan voor het scherm en liedjes zingen voor hun vrouw. Ben ik gelukkig dat het bij een lange rij Tikietikietikie’s bleef :-). Ik heb het natuurlijk wel de rest van de dag mogen horen van Heidi… of wat had je gedacht? ๐Ÿ™‚
Het grappige is eigenlijk dat we voor het binnengaan nog zitten lachen hebben dat ze mij zouden kiezen en dat ze alles zou filmen om op Facebook te zetten. Gelukkig had ze haar camera niet bij :-D.

Ah, niet te geloven… Showtime is almost over! Nog een laatste keer genieten doen we met Stars ‘n’ Cars in de Studios. Kijken jullie mee? ๐Ÿ™‚

En zo werd het tijd om onze dag te sluiten. Liefst in schoonheid dus gingen we nog even naar Disneyland Park. Want geloof het of niet: van de hele dag hadden we nog geen enkele keer door het kasteel gelopen: schande! Verder nog wat shoppen en Mickey uitzwaaien en het was al weer bijna tijd om te gaan eten.

20h stipt en Inventions is geboekt om 20h30, dat rest ons nog net genoeg tijd om een aperitief te drinken in de bar van het Disneyland Hotel. Wat hebben we toch een fantastisch leventje, niet? ๐Ÿ™‚
Trouwens, iemand Renรฉ herkend? Renรฉ, herken je ons nog? ๐Ÿ™‚

En de dag zit er weer op… Nog even genieten van de fantastische lobby, wat shoppen in Village en het is al weer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet getreurd: dankzij de Fantasy staan we hier volgende maand al opnieuw, toch? ๐Ÿ™‚

Offtopic: de cijfertjes!
734km (heen + terug)
3h15min (enkel)
44.31l diesel (heen + terug)
6.00l/100km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s