[12/10/2008] Disneyland Resort Paris (12MB)

Happy Halloween everyone!
Ojee, wordt dit een jaarlijkse gewoonte dat Heidi terugkeert met Disneyland-aankopen en we direct afspreken om samen een dagje te gaan? Nou ja, het is niet dat ik het erg vind hoor… of wat had je gedacht? 😉
10 dagen Disneyland! 4 dagen in 2005, 4 dagen in 2006, 1 dag in 2007 en vandaag opnieuw een dag in 2008. Ow, je dacht dat ik voor 10 dagen naar Disneyland ging in 2008? Nee, sorry, zoveel geluk heb ik niet :-). Deze keer trouwens voor de eerste keer niet in de Kerstperiode maar wel in Halloween! Reuze, dit wou ik echt wel eens meemaken. Kerst mag dan wel de meest romantische periode zijn in het park, ik was toch razend benieuwd hoe Disneyland er uitziet in een oranje kleurtje.

Starten doe ik met mijn excuses aan te bieden… voor de slechte kwaliteit van foto’s. Mijn fototoestel is gesneuveld in Turkije waardoor ik nu genoodzaakt ben om te fotograferen met de presets uit het toestel… hatelijk! Maar goed, we trekken ons plan wel.

’s Morgens vroeg om 6h30 afgesproken bij Heidi om van daaruit in één trek naar Disneyland te rijden. Dit jaar gelukkig geen geblokkeerde schijfremmen twee dagen voor onze trip en (net als vorige keer) geen meter file! Nochtans las ik op dlrpfans dat er een autosalon is in Parijs dus had ik wat schrik voor de péages…
Iets voor tienen reden we de parking op van New York en viel het ons al direct op dat er heel weinig volk rondliep. Fantastisch! Dat betekent korte wachtrijen bij de attracties! Nou ja, dat idee was wel van korte duur want al aan de bagagecontrole werd het snel duidelijk dat het een drukke dag zou worden, jammer toch.
Mijn hopperticket zijn we gaan halen aan de Studio’s, daar was de wachtrij een stuk korter dan aan de kassa’s bij het park. Direct daarna sleurde Heidi me mee richting Disneyland Hotel. Ik had al heel wat verhalen gehoord maar in het echt straalt de binnenzijde nog meer sfeer uit dan wat al de verhalen samen me konden vertellen, wat een fantastische plaats om te overnachten!

A partir d’ici, vous quittez le présent et entrez dans le monde de l’histoire, des découvertes et de la fantasie éternelle.
Yes! We zijn binnen! Aaaah, dit voelt toch elke keer weer aan als thuiskomen, niet? Had ik maar een ezeltje in mijn tuin staan :-). We liepen direct door naar Halloweenland (Frontierland voor de mensen die nog niet geweest zijn met Halloween). Wel, ik keek mijn ogen uit! Hier is echt wel fantastisch werk geleverd hoor! Typisch Disney en dat mag je zien als een heel groot compliment.

We liepen hier even rond maar omdat het al snel tegen elven aanliep, haastten we ons naar Central Plaza voor The Disney Villains’ Halloween Showtime. Echt genieten! Niet alleen met onze allerliefste Minnie Mouse in de hoofdrol maar ook “Les Méchants” krijgen hier een leuk plaatsje in de show.

Omdat we ondertussen wel al doorhadden dat er veel te veel volk in het park rondliep om te genieten van alle attracties die we wilden doen, besloten we om bij Buzz Lightyear Laser Blast een fastpass te gaan halen en ondertussen een hapje te gaan eten in Au Chalet de la Marionnette. Voor mij was het helemaal nieuw om hier te eten maar ik moet toegeven dat het er best wel gezellig is. Op onze wandeling naar het restaurant botsten we nog op Goofy, maar die tikte op zijn horloge dus veel tijd had hij niet…

Na eten trokken we terug naar Halloweenland voor Minnie and the Bat Boys. Leuke show, niet helemaal stemvast maar het verhaal maakte veel goed.

Nu moesten we nog wel eventjes onze tijd zien te vullen vooraleer we naar Buzz toe konden dus gingen we even piepen in Woody’s Round Up en man liepen daar characters rond zeg! Gelukkig liepen er nog niet teveel mensen dus konden we er van profiteren om op de foto te gaan met de meest knotsgekke figuren. Eliot: wij hebben Koda op foto! 😉

Ok, tijd voor Buzz!! Na vorig jaar wist ik dat ik niet teveel moest hopen om Heidi haar punten te evenaren maar ook deze keer troefde ze me af en leek het alsof mijn scorebord gewoon niet werkte. Hé ja, misschien was het dat echt wel: mijn scorebord werkte niet en zij kreeg mijn punten er bij, niet dan? 🙂

Om toch nog iets van attracties te kunnen doen zakten we vervolgens af naar de Studio’s. Ik had gehoopt om vandaag ToT, Stitch en RnRC te kunnen doen maar de wachtrijen waren echt niet leuk meer :-(. We hielden het dus bij een fastpass voor Aerosmith en een rondje Stitch. De fastpass konden we maar gebruiken binnen een paar uur dus we waren verzekerd van de nodige wandelkilometers vandaag. Stitch daarentegen, daar konden we direct binnen! De Engelstalige voorstelling startte direct en ik moet zeggen: ik heb er van genoten! Het was mijn eerste keer en het was fantastisch. Hilarisch toch, onze kleine rakker!

Nog snel even de winkeltjes binnen in Studio 1 maar daarna was het tijd om ons richting Central Plaza te haasten: The Disney Characters’ Express ging er immers van start.

Bijna 16h, we moeten dus naar het Disneyland Hotel! Opnieuw viel me de rust op wat dit hotel uitstraalt. Alle mensen zijn er zo vriendelijk, niemand staat te drummen, iedereen wacht netjes zijn beurt af… ik begin er meer en meer van overtuigt te geraken dat ik hier ooit nog wel eens zal overnachten.

Tijd voor Once Upon A Dream Parade, uiteraard in Halloween-sfeertje, dat spreekt voor zich. Vorige keer had ik deze parade van veel te ver gezien en door de koude had ik de geuren niet gemerkt maar deze keer konden we geen betere plaats veroveren! Ik ben echt blij dat ik nog eens echt van deze parade heb kunnen genieten.

Om aan onze kilometers te geraken vandaag, haastten we ons nu weer richting Studio’s want het was tijd voor onze fastpass bij RnRC. Die start blijft toch elke keer weer fantastisch hé. Na al die keren blijf ik er nog altijd mega van genieten.

Terwijl we nog wat rondwandelden kwamen we Goofy tegen in zijn ToT-outfit! Binnen de kortste keren werd hij overvallen door een menigte aanbidders maar wij waren de eerste en toen stond er nog niemand bij hem :-).

Studio’s sloten we af met nog wat shoppen om uiteindelijk weer richting Disneyland Park te trekken om daar nog wat te shoppen en ons klaar te maken voor La BougIllumination. Toegegeven, deze show blijft voor mij de perfecte afsluiter van een Disney-dag en op dat ogenblik besliste ik resoluut dat ik met Kerst nog eens terug zou komen. Hoe ik dat geregeld zou krijgen, dat stond nog niet vast, maar ik zou er zeker geraken!

Ow, bijna vergeten! Nog voor Candleabration zijn we richting PotC getrokken. Een fantastische attractie… alleen jammer dat hij halverwege stilgevallen is en men de werklichten heeft aangestoken. De sfeer werd helemaal gebroken hierdoor. Een beetje jammer toch. Het verbaasde ons dat men niet gewoon de lichten gedoofd lieten en de muziek lieten spelen, dat ons bootje dan eventjes stil bleef staan was helemaal zo erg niet geweest.

Zo, de dag zit er al weer op. Het park is nog wel een tweetal uurtjes open maar we waren allebei bekaf en morgen is er weer een werkdag die op ons wacht. Als afsluit hadden we geboekt in Café Mickey. Mijn idee was dat dit een ordinair fastfood restaurant is, maar man kan een mens zich vergissen! Gelukkig was er niet teveel volk dus hadden we alle tijd om te genieten. De aanwezigheid van een aantal characters maakte de avond natuurlijk compleet :-).

Zo, dat was het dan weer… Heidi, het was de tweede keer dat we samen een dag doorbrachten in DLRP en net zoals vorige keer heb ik me reuze geamuseerd! Retedruk, veel te lange wachtrijen, zalig warme temperaturen, superleuke Halloweensfeer en Disney slaagde er in om me gek genoeg te maken om binnen een paar weken nog eens af te komen… deze keer voor een paar daagjes want twee jaar na elkaar met telkens maar één dag, dat is véél te weinig! 🙂
Disneyland tot binnen een dikke maand!

Offtopic: de cijfertjes!
735km (heen + terug)
3h15min (enkel)
41.81l diesel (heen + terug)
5.69l/100km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s