[30/04/2006] Efteling (10MB)

Het kriebelt… na de fantastische uitstap naar DLRP werd het meer dan tijd om opnieuw een portie pretparksfeer op te doen. Na een kleine warmingup in Earth Explorer trokken we deze keer richting Nederland, meerbepaald de Efteling.Omdat Disneyland ons allebei zo enorm goed beviel, vreesden we een beetje voor een weerbots deze keer. Daarom stelden we onze eisen zeer laag en besloten we om er gewoon even een leuke dag uit van te maken. ’s Morgens vroeg uit de veren want met iets meer dan 2h rijden voor de boeg, moeten we er fris voor zijn hรฉ. Over fris gesproken: lekker warm kon je het alvast niet noemen… Het weerbericht sprak van plaatselijke buien met hier en daar een opklaring, niet direct om naar huis over te schrijven dus.

Rond 10h45 kwamen we uiteindelijk aan in het park en de ingang stelde ons al direct gerust: een ontgoocheling zou het zeker niet worden, alles was immers netjes verzorgd en het ingangsgebouw moet je toch op zijn minst overweldigend noemen!


Terwijl de meeste pretparken zo’n fenomenaal gebouw zouden gebruiken om vol te proppen met een hele hoop bureau’s, keek ik stomverbaasd de lucht in toen bleek dat je hier zomaar tot aan het dak naar boven kon kijken. Tjee, hier wordt blijkbaar niet echt veel geld bespaard?

Het weer viel ondertussen redelijk mee: geen regen, alleen een beetje koud maar daar kan je je naar kleden. Wij dus via de Pardoes Promenade naar Efteling Brink.


Omdat iedereen dezelfde weg opging (richting Marerijk dacht ik), kozen wij ervoor om te starten met Reizenrijk. Zo vermeden we alvast wat drukte en hadden we de tijd om rustig te genieten van alles.


Eigenlijk hoefden we ons geen zorgen te maken want echt veel volk was er toch niet. Net zoals de vorige keer in DLRP hadden we het geluk een dag gekozen te hebben waarbij we nooit langer hoefden te wachten dan 5 minuutjes om op een attractie te kunnen.

Wat trouwens doorheen het hele park opviel was de schitterende natuur! Niet zomaar een hele hoop struiken en bomen maar nette, verzorgde, kleurrijke en enorm grote bloemenperken. Dat geeft het park niet alleen een enorm fleurig uitzicht maar zorgt ook voor een zeer lentevolle geur overal waar je wandelt.

Ook de uitwerking van alle attracties en het randgebeuren waren schitterend. Bekijk je even de grootte van de arend aan de ingang van Vogel Rok, dan zie je dat daar een bezoeker ongeveer even groot is als die vogel zijn teen… hou er dan trouwens nog rekening mee dat zijn hoofd beweegt en je weet al direct dat ze hier zeker geen moeite noch kosten hebben gespaard: dikke duim hoor!

Ja hoor, zelfs de Coca-Cola-automaten moeten er aan geloven: mee met de thematisering!

Als je EFT wat kent, weet je dat we aangekomen zijn op het plein bij Carnaval Festival en waren we dus toe aan onze eerste attractie. Leuke uitwerking, enorm genieten en zelfs voor Vlamingen leuk om al die Asjemenous te zien passeren ๐Ÿ™‚


Valt het trouwens op dat we net als vorige keer in DLRP gestart zijn met een sing-along-happy-feeling-attractie :). Echt waar: het was helemaal zonder opzet!

Uit nieuwsgierigheid zijn we dan even gaan piepen tussen de benen van die arend en we moeten toegeven: Vogel Ro(c)ks! Ok, hij gaat niet ondersteboven, maar in momenten waren we toch helemaal de weg kwijt en konden we totaal niet meer zeggen of we al dan niet ondersteboven hingen, we hebben ons dus reuze geamuseerd 8). Ik heb er geen idee van of hij officieel als goed bestempeld wordt, maar voor ons was hij zeker leuk genoeg om hem later op de dag zeker nog eens opnieuw te doen!

Net voor de middag zijn we dan nog even gepasseerd langs de Stoomcarrousel, de Waterorgel en het Diorama. Vooral die Waterorgel deed me even terugzweven naar mijn kinderjaren met de toenmalige Dansende Fonteinen in Meli Park… ach, herinneringen…

Ondertussen waren we ongepland aanbeland in het Marerijk. Op zich niet erg, maar met DLRP nog in ons achterhoofd verwachtten we een duidelijk verschil in uitzicht tussen de verschillende rijken waardoor we eventjes niet doorhadden dat we al ergens anders waren.


Mooi uitgewerkt zeg! Alles zo netjes onderhouden en zo kraaknet terwijl er net genoeg volk was om je niet alleen te voelen en er niet teveel volk altijd voor je neus stond. Perfect gewoon! Maar vooraleer we onszelf echt helemaal lieten meeslepen in de wondere wereld van de kindersprookjes, keerden we nog snel eventjes terug naar plein bij de Stoomcarrousel om onze buik te vullen met echt Hollandse Poffertjes ๐Ÿ™‚

Met net iets meer te eten gekregen dan verwacht, moesten we zeker niet direct beginnen aan รฉรฉn of andere achtbaan, dus was het nu het ideale moment om terug te keren naar onze kindertijd:


Aaah, de enige echte Langnek! Mijn vriendin had het park niet meer bezocht sinds ze 3 jaar oud was en toch kon ze Langnek nog herinneren alsof het gisteren was. Zijn hoofd stak meters boven de bomen uit! Zonder twijfel moest die bijna even hoog zijn als Pagode!! Groot was haar ontgoocheling toen ze die kleine snotneus daar verscholen zag zitten tussen de bomen… ๐Ÿ˜ฆ
Bizar toch hoe je als kind zulke zaken een heel stuk groter ziet ๐Ÿ™‚
Wel jammer dat ik op dat ogenblik niet snel genoeg was met mijn camera, want haar reactie sprak boekdelen: ze leek opnieuw die kleuter van toen maar deze keer van pure ontgoocheling in plaats van verbazing :D.

//
//

Bij de Draak hoort trouwens ook nog een kleine anekdote:
Een vader staat daar samen met de kleinen die blijkbaar nogal schrik had ervan. Vader dus heel lief tegen de kleinen: Geen paniek, die tong is niet echt! en terwijl die kleinen een paar stappen verder is: maar de rest wel. Toegegeven, in een TR klinkt het niet zo grappig, maar op het moment zelf was het toch wel even lachen!


Wat me trouwens enorm opviel: heel wat van de sprookjes en de uitwerkingen ervan deden me terugdenken aan het sprookjesbos van Meli Park destijds… toeval?

Na het Sprookjesbos leken onze poffertjes toch wel al wat gezakt, dus werd het tijd om te beginnen aan het echte pretparkwerk, tijd voor Ruigrijk dus :twisted:.


Dolgedraaid! Haha! Dat was echt genieten op de Python!
Wanneer vertrekken we weer naar DLRP? Ik krijg weer mega-goesting in de Rock-‘n’-Rollercoaster!! ๐Ÿ˜€

Jammer dat we hier wat problemen ondervonden met “jongeren”. Alhoewel er meermaals (beleefd en daarna wat kordater) gevraagd geweest is om de wagentjes na de rit te verlaten (zowel via de microfoon als rechtstreeks), weigerden ze resoluut om hier gehoor aan te geven vooraleer ze een tweede rit mochten meemaken. Pijnlijk om te merken dat ze uiteindelijk die meisjes gewoon hun zin hebben moeten geven… alsof de Wereld hen toebehoort? Jammergenoeg is het ons tweede pretparkbezoek op rij (eerder al in DLRP en nu dus ook in EFT) waarbij meisjes-waarvan-we-het-haar-niet-mogen-zien er in slagen een attractie te terroriseren… Hopelijk wordt dit geen trend :(. De situatie werd overigens zeer netjes afgehandeld door de crew, waarvoor mijn felicitaties!

Na de Python wou ik toch wel even zien of De Vliegende Hollander testritten zou uitvoeren. Jammergenoeg niet, wat natuurlijk wel te verwachten was op de Dag van de Arbeid (die bestaat toch ook in Nederland hรฉ?).

Ow, euh, neem het ons niet kwalijk, maar we keren nog even terug naar de Python! Lopen jullie gerust verder terwijl wij nog even genieten van een tweede rit 8).

En dan verder het Ruigrijk afwerken waarna we konden genieten van het Anderrijk.


Ondertussen hadden we nog geen spatje regen gevoeld en hadden we zelfs al een hele tijd kunnen genieten van een stralende zon. Geen enkele reden om dus niet op de Pirana te gaan!

Via de Bobbaan uiteindelijk aangekomen bij de Fata Morgana…


…waar we van het warme weer gebruik maakten om te genieten van een soft-ijs…

…met uitzicht op Langnek! Zie je wel dat hij zo klein niet is! ๐Ÿ˜€

Na onze softijs wilden we kost-wat-kost een bezoek brengen aan het spookhuis. In DLRP was die gesloten en dat hebben we tot op vandaag nog steeds niet kunnen verwerken, dus moesten we hier wat tegengif opdoen ๐Ÿ™‚


Netjes uitgewerkt (zoals alles trouwens), maar toch ontbrak er iets… hadden ze het “spookverhaal” genoemd, dan had ik misschien geen commentaar gegeven maar met de naam Spookslot verwachtten we ons toch aan iets anders. Het was allemaal zeer leuk om naar te kijken maar schrik kreeg je er niet van en verschieten doe je al helemaal niet. Ergens jammer toch… misschien toch maar een naamsverandering overwegen?

Ondertussen moeten we toch zowat elke attractie gedaan hebben, dus leek het ons leuk om het park vanuit de lucht te bekijken. Op naar Pagode dus!


Klaar voor enkele luchtfoto’s?

Van bovenuit valt het nog zo goed op hoe schitterend beplant dit park wel is. Fantastisch!

En dan klaar voor round 2! We hebben alles gehad en we hebben nog tijd over? Dan doen we gewoon alle belangrijke attracties nog eens opnieuw hรฉ :). Veel foto’s heb ik hier niet meer van omdat ik me eventjes uitleefde met de filmmogelijkheid van mijn Finepix S9500 die me trouwens enorm goed beviel!


Wie was er fout?? Euh, geen paniek mensen, we zijn nog aan het oefenen! ๐Ÿ˜€ Spontaan kreeg ik het DLRP-Studio’s-gevoel… goed zo jongens, blijven gaan! ๐Ÿ™‚


Iedereen poseren voor de foto!!!
Wiiiiii, dat gevoel van daarstraks wordt er alleen maar sterker op!!!
Heeeel goed bezig als je het mij vraagt! Net als in DLRP weten deze mensen echt wel wat ze moeten doen om de bezoekers eventjes te laten vergeten dat er nog een wereld hierbuiten is!

Zo’n half uur voor tijd viel onze frank… euh… EURO: we hebben nog een heel klein deeltje gemist van het park: Ton van de Ven plein hebben we mysterieus genoeg aan ons voorbij laten gaan. Hierdoor ontdekten we dat de bordjes volgen in dit park niet echt aan te raden is: ze sturen je het ganse park door terwijl er veel kortere baantjes moeten geweest zijn :D. Maar ach, we waren nog net op tijd en die lieve medewerker hield nog snel even de deur open zodat we met de laatste groep konden meegenieten van Villa Volta!

Jammer dat we er niet meer in slaagden om Droomvlucht te bekijken alhoewel we eigenlijk beter Villa Volta hadden laten vallen omdat we die toch al kennen van Bellewaerde Park (Huis van Hodini)… maar goed ja, zulke zaken weet je uiteraard altijd maar achteraf en trouwens: je moet er voor zorgen dat je altijd een reden overhoudt om nog eens terug te komen, niet? ๐Ÿ˜‰

Al bij al? Een zeer geslaagde dag! Ondanks dat we allebei razend verslaafd geworden zijn aan DLRP hebben we zonder twijfel enorm genoten van Efteling! Beiden vallen niet met elkaar te vergelijken en dat moet je dan ook niet proberen: gewoon genieten van elk van deze twee parken compleet los van elkaar is de boodschap.

— TIPS —
1) Buiten het seizoen kan je probleemloos volstaan met 1 dag en toch alle attracties minstens 1 keer bezoeken. Zelfs al moet je meer dan 2h rijden om er te geraken is het dus toch perfect doenbaar in 1 enkele dag.
2) Loop de massa niet achterna. Net zoals in elk pretpark merk je dat iedereen รฉรฉn bepaalde kant uitgaat, dan kan je gerust de andere kant opgaan en tegen dat iedereen wat verspreid is in het park, heb jij nergens lang moeten aanschuiven gedurende de hele dag ๐Ÿ™‚
3) Het eten leek me niet echt om naar huis te schrijven… De poffertjes daarentegen waren een perfect middagmaal: typisch Nederlands (ja toch?) en meer dan voldoende om de rest van de dag te doorhalen!

1 thought on “[30/04/2006] Efteling (10MB)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s